θεσσαλονίκη-ακυρώνουν-τις-κρατήσεις-492415
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.12.2021 | 09:46

Θεσσαλονίκη: Ακυρώνουν τις κρατήσεις για τα Χριστούγγενα

Τα Χριστούγεννα περίμεναν οι ξενοδόχοι τη Θεσσαλονίκης προκειμένου να δουλέψουν με τους τουρίστες από τα Βαλκάνια και την την Κεντρική Ευρώπη που κάθε χρόνο δείχνουν προτίμηση στην συμπρωτεύουσα, όμως τελευταία στιγμή η μετάλλαξη Ομικρον και οι νέοι περιορισμοί για την είσοδο στη χώρα ανατρέπουν τα δεδομένα και πλέον τα τηλέφωνα δεν χτυπούν για νέες κρατήσεις αλλά για ακυρώσεις.

«Η πανδημία δεν βοηθά στις κρατήσεις. Η μετάλλαξη Όμικρον δημιουργεί ανησυχία και φέρνει μέτρα παγκοσμίως. Ωστόσο αυτό που επαναλαμβάνουμε είναι πως όταν ανακοινώνονται μέτρα πρέπει να ανακοινώνονται νωρίς και ολοκληρωμένα. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δυσκολεύουν τους ξένους τουρίστες. Οι γιορτές είναι το Σαββατοκύριακο και οι υποδομές για τη διενέργεια τεστ είναι κλειστές. Δεν μπορεί ο τουρίστας να έχει στο μυαλό του και στα τεστ» σημειώνει στην ιστοσελίδα Voria.gr o ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης από τις 19 Δεκεμβρίου οι επισκέπτες από όλες τις χώρες που θα εισέρχονται στην Ελλάδα θα πρέπει να φέρουν αρνητικό PCR 72 ωρών ή αρνητικό rapid test 24 ωρών, είτε είναι εμβολιασμένοι, είτε είναι ανεμβολίαστοι. Είχε προηγηθεί μια ημέρα νωρίτερα έτερη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ήταν υποχρεωτικό, αποκλειστικά PCR 48 ωρών, κάτι το οποίο τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, μετά από πιέσεις των εκπροσώπων του τουρισμού αναθεωρήθηκε ελαφρώς αφήνοντας και το παραθυράκι του rapid test.

«Ο χειμώνας προμηνύεται… ψυχρός για τον τουριστικό κλάδο, η επιβίωση των ξενοδοχείων, ειδικά των πόλεων, δυσχεραίνεται» συμπληρώνει ο ίδιος και ζητά μέτρα στήριξης.

Ίδια εικόνα και στο Airbnb. «Δεν προλαβαίνουμε να ακυρώνουμε τις κρατήσεις, την ώρα μάλιστα που βάσει των προκρατήσεων η πληρότητα που είχαμε ήταν στο 90% για τις ημέρες των εορτών» σημειώνει μιλώντας στη Voria.gr ιδιοκτήτης καταλύματος ενώ δηλώνει, ιδιαίτερα απογοητευμένος από την αιφνιδιαστική, όπως λέει κίνηση, της κυβέρνησης.