θεσσαλονίκη-αεροδρόμιο-μακεδονία-48884
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.10.2021 | 16:35

Θεσσαλονίκη – Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Αναστάτωση από σειρήνες εκκένωσης

Αναστάτωση προκλήθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στη Θεσσαλονίκη, από σειρήνες που ήχησαν και ειδοποιούσαν για εκκένωση του χώρου, στην αίθουσα αναμονής.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ήχησαν από τα μεγάφωνα ειδοποιήσεις για εκκένωση του χώρου, με το επιβατικό κοινό να απομακρύνεται σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφαλείας που τηρεί το αεροδρόμιο. Ο λόγος της αναστάτωσης, ωστόσο, προήλθε από σύστημα πυρανίχνευσης ταχυφαγείου που βρίσκεται εντός του «Μακεδονία», το οποίο σήμανε συναγερμό από δυσλειτουργία σε απορροφητήρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο εταιρικής επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννη Παπάζογλου, εμφανίστηκε δυσλειτουργία στον απορροφητήρα του ταχυφαγείου, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το σύστημα πυρανίχνευσης, χωρίς ωστόσο να προκληθεί πυρκαγιά.

Ακολούθως, τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας για τους επιβάτες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα από τον χώρο. Αυτή τη στιγμή συνεργεία προχωρούν στην επιδιόρθωση του προβλήματος, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν χρειάστηκε να κληθεί καν το κλιμάκιο που φέρει ευθύνη των περιστατικών εντός του αεροδρομίου.

«Η εταιρεία απολογείται για την αναστάτωση που προκλήθηκε στους επιβάτες, αλλά πάντα, βασική προτεραιότητα και κεντρική αποστολή, αποτελεί η διαφύλαξη και προστασία της ανθρώπινης ζωής», δήλωσε στο ThessToday.gr o υπεύθυνος εταιρικής επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου.

Δείτε το βίντεο του ThessToday.gr: