θεσσαλονίκη-20χρονος-κρατούμενος-αποφ-441844
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.10.2022 | 20:27

Θεσσαλονίκη: 20χρονος κρατούμενος αποφυλακίστηκε υπό τον όρο να πάει σχολείο

Νεαρός Ρομά βρέθηκε προσωρινά κρατούμενος τον περασμένο Μάιο, όταν ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του – μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα – σε ληστεία που έγινε τον Αύγουστο του 2019 σε μεταφορική εταιρεία, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε σοβαρά ιδιοκτήτης εταιρείας φύλαξης. 

Να αποφυλακιστεί από το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα υπό τον όρο να εγγραφεί σε δημοτικό σχολείο και να παρακολουθεί την εκπαιδευτική διαδικασία, αποφάσισε Δικαστήριο Ανηλίκων για 20χρονο Ρομά.

Ο δράστης και πατέρας τεσσάρων παιδιών κατά την τέλεση της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης ήταν 17 ετών και άρα ανήλικος, η δικογραφία διαχωρίστηκε ως προς τον ίδιο και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Το διάστημα της προφυλάκισής του στον Αυλώνα, ο 20χρονος ξεκίνησε να φοιτά στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του συγκεκριμένου Καταστήματος Κράτησης Νέων, όπου άρχισε να μαθαίνει γραφή και ανάγνωση, καθώς μέχρι τότε ουδέποτε είχε πάει στο σχολείο, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Πριν από λίγες μέρες έφτασε η ώρα της δίκης, αλλά τελικά το Δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για κρείσσονες αποδείξεις. Υπό αυτές τις συνθήκες, η υπεράσπισή του, ζήτησε να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους. Το αίτημα έγινε δεκτό και μεταξύ των όρων που του επιβλήθηκαν ήταν να συνεχίσει την εκπαιδευτική διαδικασία και εκτός φυλακών. Οι άλλοι δύο όροι είναι να εμφανίζεται μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του και να τεθεί υπό την εποπτεία Επιμελητή Ανηλίκων. Ήδη έχει εγγραφεί σε σχολείο του Δενδροποτάμου όπου ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα.