θεσπρωτία-48χρονος-είχε-ξαφρίσει-σπί-497229
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.12.2018 | 12:23

Θεσπρωτία: 48χρονος είχε «ξαφρίσει» σπίτια σε δύο χωριά

Ένα εφιαλτικό 48ωρο είχαν ζήσει από τις 20 ως τις 22 Οκτωβρίου οι κάτοικοι δυο χωριών της Θεσπρωτίας, το Μαυρούδι και τη Φιλοθέη, εξ αιτίας των απανωτών εισβολών στα σπίτια τους από άγνωστο διαρρήκτη ο οποίος είχε «σηκώσει» ό,τι πολύτιμο βρήκε και μάλιστα πήρε και τα… κλειδιά!

Πέρασαν πάνω από δυο μήνες, ώσπου να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του δράστη των διαρρήξεων, ο οποίος είχε «χτυπήσει» δυο σπίτια στο Μαυρούδι και είχε αρπάξει αρπάξει κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα από το ένα και ασημένια κοσμήματα από το άλλο, ενώ από ένα ακόμη σπίτι στη Φιλοθέη είχε κλέψει τρεις τσάντες που περιείχαν χρήματα, βιβλιάρια καταθέσεων, προσωπικά και επαγγελματικά έγγραφα, έναν φορητό υπολογιστή και διάφορα κλειδιά.

Η αξιοποίηση των ιχνών που άφησε ο δράστης από τους ειδικούς του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών, οδήγησε στην ταυτοποίηση ενός 43χρονου Αλβανού σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξιχνιαστούν και άλλες διαρρήξεις που ενδέχεται να έχει διαπράξει.