Categories: Κοινωνία

Θέρμανση: Ξεπουλάνε οι ηλεκτρικές κουβέρτες (βίντεο)

Ανάρπαστες γίνονται οι ηλεκτρικές κουβέρτες ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται.

Ο Γιάννης είναι ένας από τους δεκάδες καταναλωτές που κατέφυγαν στη λύση της ηλεκτρικής κουβέρτας για να ζεσταθούν τον φετινό χειμώνα.

«Κάνει τη δουλειά της άψογα. Και τώρα που αρχίζουν τα κρύα, είναι ό,τι πρέπει».

Ο ευχαριστημένος πελάτης επέστρεψε στο κατάστημα για να αγοράσει και δεύτερη. Αυτήν τη φορά όχι για το κρεβάτι αλλά για τον καναπέ του σπιτιού του.

«Θέλω να πάρω κουβέρτα και για τον καναπέ. Να γλιτώσω, να κάνω οικονομία από αέριο και ρεύμα. Να ζεσταθώ λίγο με την κοπέλα μου τώρα που έπιασαν τα κρύα».

Η ηλεκτρική κουβέρτα ζεσταίνει πολύ λέει ο Γιάννης όμως, το ερώτημα παραμένει αναπάντητο.

Πόσο ρεύμα καίει;

Όπως αποκαλύπτει στο LIVE NEWS επιχειρηματίας του κλάδου, η μονή κουβέρτα καίει μόλις 60 watt όσο δηλαδή μια παλιά λάμπα.

«Είναι 60 watt, σαν τρεις λάμπες οικονομίας θα σας πω. Το υπόστρωμα καίει το δεκάωρο, 3 λεπτά. Όπως ακριβώς το λέω. Τρία λεπτά το δεκάωρο και από εκεί και πέρα είσαι ζεστός όλο το βράδυ».

Αυτά ακούν οι καταναλωτές και σχηματίζουν ουρές έξω από τα καταστήματα από τα οποία μπορούν να τις προμηθευτούν. Είναι η φτηνή λύση στο καυτό πρόβλημα της θέρμανσης λένε στο LIVE NEWS.

«Έχουμε αύξηση 100%. Πέρσι ήμασταν στις 5.000 θερμαινόμενα υποστρώματα και φέτος είμαστε στις 10.000. Κι ακόμα δεν έχει μπει ο χειμώνας».

Δεν γλίτωσαν τις ανατιμήσεις

Με τους λογαριασμούς να «καίνε» στα χέρια των καταναλωτών, όλοι αναζητούν το πώς θα μειώσουν το κόστος θέρμανσης τον φετινό χειμώνα. Το κόστος αγοράς μιας μονής κουβέρτας κυμαίνεται από 20 έως 35 ευρώ, ενώ της διπλής από 40 έως 90 ευρώ.

«55 μέχρι 70 ευρώ φτάνει ανάλογα με το τι θα ζητήσει. Υπάρχει μέχρι και με aloe vera. Κάνει ο άλλος μια επένδυση, δεν καίει ρεύμα και πραγματικά παίρνει αυτό που ζητάει».

Πάντως ούτε τα θερμαινόμενα υποστρώματα γλίτωσαν το τσουνάμι ανατιμήσεων.

«Αντίστοιχα πέρσι μπορούσαμε να βρούμε στα 15 ευρώ, φέτος και 10 ευρώ πάνω είναι η τιμή της».

Η χρήση τους είναι τελείως ακίνδυνη εάν οι καταναλωτές αγοράζουν από πιστοποιημένα καταστήματα και αν η κουβέρτα φέρει τη σφραγίδα πιστοποίησης από την ΕΕ.

Οι επαγγελματίας προμηθεύονται από τώρα μεγάλες ποσότητες καθώς υπάρχει ζήτηση παρά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.


Πηγή: mega

Comments are closed.


Recent Posts

«Ξέρει ο Μητσοτάκης εάν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί;» – Αμηχανία Οικονόμου

Το σκάνδαλο των παράνομων υποκλοπών και των παρακολουθήσεων με το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator έχει φέρει μεγάλη αναταραχή και αμηχανία στην…

12 δευτερόλεπτα ago

Οικονόμου για πληθωρισμό: Κάτω από τον μέσο της ευρωζώνης – Εκτίθεται ο Τσίπρας

Ως κυβερνητικό επίτευγμα παρουσίασε ο Γιάννης Οικονόμου την μείωση του πληθωρισμού για το μήνα Νοέμβριο, ενώ βρήκε αφορμή να επιτεθεί…

13 λεπτά ago

Έφυγε από τη ζωή ο 43χρονος συνδικαλιστής του ΟΤΕ, Δημήτρης Ράντζος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 43 ετών ο Δημήτρης Ράντζος. Ο Δημήτρης Ράντζος ήταν εργαζόμενος στον ΟΤΕ και…

28 λεπτά ago

«Δεν σχολιάζουμε κοινωνικές συναντήσεις» – «Ντρίμπλα» Οικονόμου για το δείπνο Σαμαρά και Καραμανλή

«Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει κοινωνικές εκδηλώσεις και κοινωνικές συναντήσεις» απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου αναφορικά με το χθεσινοβραδινό δείπνο των πρώην…

32 λεπτά ago

ΑΣΕΠ: Έρχονται 4 προκηρύξεις για μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών

Τέσσερις νέες προκηρύξεις για μόνιμες προσλήψεις πρόσληψη εκπαιδευτικών αναμένεται να δημοσιεύσει το ΑΣΕΠ μέσα στο 2023. Ειδικότερα, το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται…

34 λεπτά ago

Ανδρουλάκης: Ξεκάθαρο «όχι» στο νομοσχέδιο για την υγεία

Την αρνητική ψήφο του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ, προανήγγειλε ο πρόεδρος του Νίκος Ανδρουλάκης.…

38 λεπτά ago