θεμιστοκλέους-σε-10-μέρες-θα-ξέρουμε-α-880549
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.12.2021 | 12:24

Θεμιστοκλέους: «Σε 10 μέρες θα ξέρουμε αν τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον»

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε σχετικά με την μετάλλαξη Όμικρον. Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας ανέφερε ότι  «Θα γνωρίζουμε σε περίπου 10 μέρες αν τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον», ενώ ειδική αναφορά έκανε και στην πλατφόρμα για την τρίτη δόση που θα ανοίξει εκτός απροόπτου σήμερα Παρασκευή το απόγευμα.

«Υπάρχουν τα διαθέσιμα ραντεβού έχουμε το μηχανισμό. Όταν ανοίξει η πλατφόρμα. Όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου μέχρι τα μέσα Ιανουάριου θα έχουν εμβολιαστεί, έχουμε το μηχανισμό, θα το στηρίξουμε» δήλωσε.

Έκανε γνωστό ότι χθες κλείστηκαν 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης, τα 17 χιλιάδες νέα ραντεβού για πρώτη δόση στους 60 ετών και άνω, και συνολικά από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας έχουν κλειστεί 45 χιλιάδες ραντεβού.

Για την 4η δόση

«Θα γνωρίζουμε σε περίπου 10 μέρες αν τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον» τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. «Κανείς δεν συζητάει αυτή τη στιγμή για τέταρτη δόση εκτός από πολύ εξειδικευμένες κατηγορίες ελαχίστων εξαιρέσεων ανοσοκατεσταλμένοι κλπ» ξεκαθάρισε.

«Έχουμε εμβολιάσει το 78% του ενήλικου πληθυσμού. Οι 60 και άνω είναι πιο ευπαθείς ο εμβολιασμός είναι εξαιρετικά σημαντικός, πάμε χωρία και σε πλατείες».

Πιστοποιητικά για εμβολιασμένους στο εξωτερικό

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους διευκρίνισε επίσης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό με δύο δόσεις και θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση αν πάνε σήμερα το απόγευμα στα ΚΕΠ και έχουν εμβολιαστεί σε τρίτη χώρα με ένα από τα τέσσερα εμβόλια που χρησιμοποιούμε στη χώρα μας (ΑstraΖeneca, Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson) θα τούς περαστούν οι δύο δόσεις στο δικό μας σύστημα και θα προγραμματιστεί το ραντεβού για την αναμνηστική εδώ και μονό στην περίπτωση που την κάνουν εδώ θα πάρουν ελληνικό και κατ’ επέκταση και ευρωπαϊκό πιστοποιητικό.