θάνατος-μυστήριο-για-ζευγάρι-βολιωτώ-1036375
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.07.2022 | 10:40

Θάνατος μυστήριο για ζευγάρι Βολιωτών

Τραγικός επίλογος για ηλικιωμένο ζευγάρι στον Αγιο Βασίλειο Βόλου. Το ζευγάρι, ηλικίας 85 ετών ο άνδρας και 87 ετών η γυναίκα, βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του προχθές το μεσημέρι, με τις αρχές να εκτιμούν ότι ο θάνατος επήλθε τουλάχιστον δύο 24ωρα πριν αποκαλυφθεί η τραγωδία. Στην οικία του ζευγαριού, στον γ’ όροφο τριώροφου ακινήτου, στην οδό Πρίγκου 4, έσπευσαν προχθές το μεσημέρι αστυνομικοί του Τμήματος Βόλου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και της Σήμανσης.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η Αστυνομία έχει αποκλείσει την εγκληματική ενέργεια.

Εντούτοις, πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τα αίτια θανάτου του ζευγαριού, καθώς η ιατροδικαστική εξέταση, εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων, δεν κατέληξε σε συμπέρασμα.

Από την περασμένη Κυριακή δεν είχαν δώσει σημεία ζωής

Οι δύο ηλικιωμένοι είχαν να δώσουν σημεία ζωής από την περασμένη Κυριακή το πρωί. Τότε, όπως αναφέρθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ από γείτονές τους που διαμένουν στον α’ όροφο της τριπλοκατοικίας, ακούστηκε τελευταία φορά θόρυβος από το μπάνιο του διαμερίσματος.

Εκτοτε απόλυτη σιωπή. Μέχρι προχθές το μεσημέρι, όταν έξω από το σπίτι ήχησαν οι σειρήνες περιπολικού της αστυνομίας και ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε στο μπάνιο του σπιτιού. Ήταν πεσμένη στο πάτωμα μπρούμυτα. Η σορός της ήταν σε ακαμψία, μαρτυρώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο θάνατος είχε επέλθει τουλάχιστον δύο 24ωρα πριν τον εντοπισμό της.

Ο σύζυγός της κειτόταν επίσης νεκρός στο πάτωμα του σαλονιού. Εικάζεται πως ο θάνατος επήλθε σε μεταγενέστερο χρόνο από τον αντίστοιχο της συζύγου του, χωρίς όμως να έχει ακόμη διευκρινιστεί επακριβώς ο χρόνος που μεσολάβησε.

Σοκ στο οικογενειακό περιβάλλον

Το μακάβριο θέαμα αντίκρισε πρώτος ο συμπέθερος του ζευγαριού. Ειδοποιήθηκε από την κόρη των υπερήλικων που ζει στο εξωτερικό. Οι γονείς της δεν απαντούσαν στις επανειλημμένες κλήσεις της και η ίδια φοβόταν πως κάτι κακό είχε συμβεί.

Κανένα ίχνος παραβίασης

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως η κεντρική θύρα της τριπλοκατοικίας, όπως επίσης η πόρτα του σπιτιού που διέμενε το ζευγάρι, δεν έχουν παραβιαστεί.

Επίσης η κατάσταση από τον εσωτερικό χώρο του διαμερίσματος δεν παρέπεμπε στο ενδεχόμενο να βρισκόταν κάποιος άλλος στο διαμέρισμα τις κρίσιμες ώρες που μεσολάβησαν από τον θάνατο των δύο ηλικιωμένων μέχρι τον εντοπισμό τους.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι φέρεται να αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και η Αστυνομία οδηγήθηκε στο συμπέρασμα πως είναι παθολογικά τα αίτια θανάτου.

Σύμφωνα με περίοικους, ο 85χρονος έχασε την ακοή του και έπασχε από άνοια. Δεν μπορούσε να μετακινείται εκτός σπιτιού και να αυτοεξυπηρετείται. Η σύζυγος ήταν εκείνη που φρόντιζε για όλες τις δουλειές του σπιτιού και τον σύζυγο, με τους γείτονες να μιλούν για μία πολύ δραστήρια γυναίκα.

Πιθανολογείται ότι η άτυχη γυναίκα υπέστη καρδιακό επεισόδιο την ώρα που ήταν στο μπάνιο. Ο σύζυγός της με τα προβλήματα που αντιμετώπιζε δεν ήταν σε θέση να τη βοηθήσει. Ισως σε μία απέλπιδα προσπάθειά του να την προσεγγίσει να έπεσε στο πάτωμα και να τραυματίστηκε. Εμεινε εκεί για άγνωστο χρονικό διάστημα χωρίς φαγητό και νερό μέχρι που απεβίωσε.

Η Αστυνομία παρήγγειλε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής για τα αίτια θανάτου των υπερήλικων.

Η νεκροψία πραγματοποιήθηκε χθες από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας. Χαρακτηρίζει αδιευκρίνιστα τα αίτια θανάτου, εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων τόσο του άνδρα, όσο και της γυναίκας.

Επέστρεψαν στη γενέτειρα από τη Γερμανία

Οι υπερήλικες ήταν πολύ αγαπημένο ζευγάρι. Μοιράστηκαν μία ολόκληρη ζωή. Ζούσαν για χρόνια στη Γερμανία όπου εργάζονταν και μεγάλωσαν την οικογένειά τους. Στον Βόλο επέστρεψαν πριν περίπου δύο χρόνια μετά την πανδημία. Ηθελαν να είναι στον τόπο καταγωγής τους το τελευταίο χρονικό διάστημα της ζωής τους και έτσι γύρισαν στην πατρίδα. Οι γείτονές τους ήταν χθες σοκαρισμένοι από το τραγικό τέλος και οι συγγενείς τους συντετριμμένοι.

πηγή: taxydromos.gr