θάνατος-μαυρίκου-διαρροή-καυσίμου-έ-108220
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.06.2016 | 12:25

Θάνατος Μαυρίκου: Διαρροή καυσίμου «έπιασαν» οι κάμερες

Στα αίτια ανάφλεξης της Porsche Cayenne στην Αττική Οδό, το απόγευμα της Πέμπτης, στρέφονται οι έρευνες των Αρχών, έπειτα και από την επίσημη ταυτοποίηση ότι ο νεκρός οδηγός ήταν ο 42χρονος εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος.

Οι ερευνητές καλούνται τώρα να απαντήσουν στο «γιατί» της ανάφλεξης, καθώς από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν βρέθηκαν ενδείξεις για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ από τις κάμερες προκύπτει πώς υπήρξε διαρροή καυσίμου.

Από τη νεκροτομή, οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου οφείλεται στη φωτιά που εκδηλώθηκε στο αυτοκίνητο και δεν υπάρχουν παθολογικά ευρήματα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ειδικών στο χώρο του αυτοκινήτου, που μίλησαν στον ΣΚΑΪ «η διαρροή καυσίμων σε ένα τόσο πολυτελές όχημα όπως αυτό της οικογένειας Μαυρίκου είναι εξαιρετικά απίθανη».

«Υπάρχουν πάρα πολλά συστήματα ασφαλείας που κόβουν την παροχή καυσίμου» τόνισαν, εκφράζοντας παράλληλα τον έντονο προβληματισμό τους για την τόσο γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς μέσα στην καμπίνα των επιβατών. «Μόνο από το φίλτρο της καμπίνας μπορεί να περάσει τόσο γρήγορα η φωτιά στην καμπίνα» σχολίαζαν.

Ο λόγος που ο 42χρονος εκδότης μπλοκαρίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο και βρήκε τραγικό θάνατο, ήταν ότι από την πυρκαγιά που ξέσπασε, μπλόκαρε το ηλεκτρονικό κλείδωμα του οχήματος, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Αλέξης Κούγιας: Περίεργη η διαρροή καυσίμων

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ο δικηγόρος της οικογένειας Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος κατέθεσε μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά αγνώστων, είπε ότι υπάρχει βίντεο που δείχνει τον οδηγό να προσπαθεί να βγει από το αυτοκίνητο.

Χαρακτήρισε ως «αφύσικη» την συμπεριφορά του αυτοκινήτου ενώ χαρακτήρισε και «περίεργη» την διαρροή καυσίμων που έγινε στο Porsche Cayenne. Ο Αλ. Κούγιας μετέφερε επίσης όσα τον διαβεβαίωσε ο μηχανικός του αυτοκινήτου – τα οποία και κατέθεσε στις αρχές – ότι το όχημα δεν είχε κανένα πρόβλημα, καθώς επισκευαζόταν τακτικά και περνούσε όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους.