θα-της-κάνω-ό-τι-βλέπετε-στις-ειδήσεις-417276
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.09.2022 | 14:54

«Θα της κάνω ό, τι βλέπετε στις ειδήσεις. Θα τη σκοτώσω!»

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε προχθές το βράδυ στον Βόλο. Ανδρας ηλικίας περίπου 40 ετών εξύβρισε τη σύζυγό του και την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου.

Ο δράστης επέστρεψε το βράδυ σπίτι του και μεθυσμένος προέτρεψε τη σύζυγό του να σηκωθεί από τον καναπέ όπου κοιμόταν και την εξύβριζε με ακατανόμαστες εκφράσεις, ζητώντας να πάρει το αυτοκίνητό της από εκεί που το είχε σταθμεύσει για να βάλει το δικό του.

Στο σπίτι προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση με τα παιδιά της οικογένειας να γίνονται μάρτυρες του επεισοδίου.

«Θα της κάνω ό,τι βλέπετε στις ειδήσεις, θα τη σκοτώσω», έλεγε στα παιδιά του ο 40χρονος για τη μητέρα τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για να δικαστεί. Εντούτοις, η σύζυγός του δήλωσε ότι επιθυμεί να ακολουθήσει ποινική διαμεσολάβηση.

Το Αυτόφωρο έκανε αποδεκτό το αίτημα, ήρε την κράτηση του κατηγορούμενου και ανέβαλε τη δίκη για την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συνταχθεί το πρακτικό της ποινικής διαμεσολάβησης και η υπόθεση να μπει στο αρχείο.

Ιδρυση Γραφείου στον Βόλο

Εξάλλου,στην ίδρυση 12 νέων γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, μεταξύ των οποίων ένα στον Βόλο, προχωρά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει το φαινόμενο που λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις.

Η ίδρυση των νέων γραφείων σε αστυνομικά τμήματα περιοχών της Ελλάδας αποφασίστηκε σε σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, με τον γενικό γραμματέα Δημοσίας Τάξεως, Μιχαήλ Καραμαλάκη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα.

Στον Βόλο, όπως και σε κάθε ένα από αυτά, θα υπηρετούν 15 ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί.

Σημειώνεται, ότι από τον Οκτώβριο του 2021, λειτουργούν ήδη 6 γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας.

Οπως επισημαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθένα από τα Γραφεία έχει στελεχωθεί με 15 ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, ώστε να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά αλλά και με την απαιτούμενη ευαισθησία, πολίτες που προβαίνουν σε καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία. Επίσης, καθένα από τα Γραφεία διαθέτει περιπολικό για προσαγωγές και συλλήψεις που αφορούν αποκλειστικά και μόνο σε αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας.

Στο διάστημα από 11/09/2021 έως και τις 31/07/2022, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, τα 6 γραφεία έχουν διαχειριστεί συνολικά 2.073 περιστατικά Ενδοοικογενειακής Βίας, ενώ για όλα τα περιστατικά σχηματίστηκαν δικογραφίες οι οποίες παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Παράλληλα, όσον αφορά στην εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σημειώνει, ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί γνωστικό αντικείμενο που εντάσσεται στα προγράμματα σπουδών των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, ενώ σε πρόσθετες εξειδικευμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες 366 στελέχη της ΕΛΑΣ παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης και 910 στελέχη το διαδικτυακό πρόγραμμα επιμόρφωσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (πρόγραμμα HELP).

Πηγή: Ταχυδρόμος