Τεράστιος αλιγάτορας τρώει ένα μικρότερο του (φωτο)

Αν και στα περισσότερα είδη του ζωικού βασιλείου ο κανιβαλισμός είναι μία ακραία και πάντως σπάνια περίπτωση, στους αλιγάτορες είναι μία συνήθης πρακτική. Κάτι που φαίνεται με τον πιο αποκαλυπτικό όσο και εντυπωσιακό τρόπο στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Το περιστατικό απαθανάτισε με την κάμερά του ένας Αμερικανός, ο Brad Streets, ο οποίος έκανε μία… ήσυχη βόλτα σε ένα εθνικό πάρκο στο Τέξας των ΗΠΑ.

lig_09
 Οι συγκλονιστικές εικόνες δείχνουν τη στιγμή που ένας τεράστιος αλλιγάτορας καταβροχθίζει έναν νεότερο αντίπαλο σε μια ξεκάθαρη πράξη κανιβαλισμού.

Ο 31χρονος Streets έκανε βόλτα ότα ξαφνικά άκουσε μεγάλη ένταση στη λίμνη δίπλα του και πλησιάζοντας είδε τα εντόσθια να επιπλέουν στα σκοτεινά νερά.

alig_009

«Δεν ήμουν σίγουρος τι συνέβαινε αρχικά, είδα ένα σωρό σωρός που επιπλέει από τον μεγάλο αλιγάτορα, οπότε σταμάτησα να παρατηρώ», είπε ο Brad Streets.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους ειδικούς γύρω από τους αλιγάτορες, ο κανιβαλισμός χρησιμεύει στο συγκεκριμένο είδος όχι μόνο ως μέσο για διατροφή αλλά και ως τρόπος για τον έλεγχο του πληθυσμού της λίμνης.

ali_001
ali_022
ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΡΩΕΙ, ΑΛΙΓΑΤΟΡΑΣ, ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!