τεράστιες-ουρές-έξω-από-τις-τράπεζες-τ-757107
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.03.2020 | 14:25

Τεράστιες ουρές έξω από τις τράπεζες της χώρας

Τεράστιες ουρές έχουν σχηματιστεί από το πρωί της Τρίτης, κυρίως, λόγω της καταβολής των συντάξεων, παρά τα μέτρα περιορισμού, λόγω του κορωνοϊού.

Σε ολόκληρη τη χώρα, δεκάδες (κυρίως) ηλικιωμένοι, αλλά και άλλοι πολίτες, έσπευσαν από το πρωί στις τράπεζες, προκειμένου να λάβουν συντάξεις ή να τακτοποιήσουν οφειλές.

Δείτε εικόνες από υποκατάστημα τράπεζας στον Πειραιά (λίγο μετά τις 8:00):

Λίγο καλύτερη η κατάσταση έξω από υποκατάστημα στην Καλλιθέα (περίπου 8:30 το πρωί):

Πάντως, λίγο μετά τις 8, στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί, οι οποίοι και έκαναν συστάσεις στους πολίτες για να τηρήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας, αλλά και έλεγξαν τις βεβαιώσεις κινήσής τους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα απαγορευτικά μέτρα και τις συστάσεις των ειδικών για τους κινδύνους διασποράς και εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι τράπεζες έχουν ορίσει μέγιστο αριθμό στους πελάτες που μπορούν να εισέρχονται ανά κατάστημα, κάτι το οποίο καθορίζεται από το εμβαδόν του καταστήματος.

Ωστόσο, ίδια ήταν η κατάσταση έξω από τις τράπεζες και χθες, όπου συνταξιούχοι βρέθηκαν στα υποκαταστήματα για να λάβουν τις συντάξεις του Απριλίου αλλά και νεότεροι που θέλησαν να εξυπηρετήσουν τους γονείς τους.