τέως-βασιλιάς-κωνσταντίνος-oι-σίγουρε-971800
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.01.2023 | 12:04

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Oι σίγουρες βασιλικές παρουσίες στην Μητρόπολη

Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα γίνει την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στη Μητρόπολη Αθηνών. Για το θέμα του λαϊκού προσκυνήματος, σύμφωνα με τις πληροφορίες θα γίνει από τις 6 το πρωί εώς τις 10 στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου , για να μπορέσουν όσοι θέλουν να αποδώσουν φόρο τιμής στον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο.

Στη κηδεία θα παραβρεθούν αρκετές βασιλικές οικογένειες οι σίγουροι που θα βρίσκονται στην  Μητρόπολη Αθηνών μέχρι στιγμής είναι:

H  Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, που βρίσκεται στην Αθήνα από την πρώτη στιγμή,  ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα της Ισπανίας, Φελίπε και Λετίθια αλλά και οι κόρες της Σοφίας, πριγκίπισσες Έλενα και Κριστίνα.

Στην κηδεία αναμένεται να παραστεί και ο επίτιμος Βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στο Αμπού Ντάμπι λόγω των σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του.

Μάλιστα, η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έχει τραβήξει το ενδιαφέρων των ισπανικών ΜΜΕ, εξαιτίας της κοινής παρουσίας του Χούαν Κάρλος και του γιου του Φελίπε, λόγω των μη καλών σχέσεων μεταξύ τους. 

Επίσης θα έρθουν στην Αθήνα εκπρόσωποι του θρόνου της Δανίας καθώς η σύζυγος του τέως Βασιλιά, Άννα Μαρία είναι αδερφή της Βασίλισσας Μαργαρίτας. Ο Βασιλέας Σουηδίας,  ο Βασιλέας και η Βασίλισσα της  Ολλανδίας, ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου και ο  Διάδοχος της Νορβηγίας.

Τέλος, από την Βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας, θα παραστεί η αδελφή του, Βασιλιά Καρόλου, Πριγκίπισσα Άννα, που βρίσκεται ήδη στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη. Ακόμα, είναι ανοιχτό να παραστεί και ο διάδοχος του θρόνου της Μεγάλης Βρετανίας, Ουίλιαμ.