τέμπη-συγκλονίζει-νεαρός-που-διέσωσε-16-1144595
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.03.2023 | 00:00

Τέμπη: Συγκλονίζει νεαρός που διέσωσε 16 συνεπιβάτες του

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες διασωθέντων της μοιραίας αμαξοστοιχίας που το βράδυ της Τρίτης συγκρούστηκε με άλλη, εμπορική, στα Τέμπη.

Την ώρα που ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται, περισσότεροι από 60 τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, με 6 από αυτούς να είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ στο νοσοκομείο της Λάρισας νοσηλεύονται 22 άτομα, με κατάγματα και μικροτραυματισμούς, μεταξύ αυτών και μία κοπέλα που βρίσκεται στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, αλλά θα μεταφερθεί στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Όλο και περισσότερες είναι οι μαρτυρίες διασωθέντων που πραγματικά σοκάρουν για τις συνθήκες μετά το φριχτό δυστύχημα στη Λάρισα.

«Βρισκόμουν στο 6 βαγόνι, δέχτηκε πολύ μικρό χτύπημα, δεν έπαθε τίποτα», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο Άγγελος Τσιαμούρας, ένας νεαρός επιβάτης της αμαξοστοιχίας, ο οποίος κατάφερε να βοηθήσει 16 συνεπιβάτες του.

«Μετακινήθηκα στο 5, μετά στο 4 να βγάλω όσους περισσότερους μπορούσα, μετά πήγα στο δύσκολο βαγόνι, το 3. Μπορέσαμε και σώσαμε τουλάχιστον 5 άτομα σε σοβαρή κατάσταση μαζί με την ΕΜΑΚ. Γενικώς η ΕΜΑΚ ήταν λίγο ασυντόνιστη, περίμεναν από εμένα να τους δείξω προς τα πού θα πάμε, να δουν την κατάσταση και μετά να πράξουν».

Ο ίδιος προσθέτει, «ήταν σαν πύρινη κόλαση, όλο σκοτάδι και κόκκινοι καπνοί. (…) Είχα δει πού είναι τα τρένα, ήξερα τι πρέπει να κάνω, να βγουν όσο πιο γρήγορα έξω. Εντέλει τα καταφέραμε».

Ο νεαρός ραγίζει καρδιές με τον ηρωισμό του, καθώς για τρεις ώρες, μαζί με τα σωστικά συνεργεία επιχειρούσε στα συντρίμμια για να σώσει συνεπιβάτες του.

«Οι περισσότεροι ήταν νέοι άνθρωποι. Έχασα τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου όταν μια γιαγιά έψαχνε το 6 μηνών εγγόνι της και δεν μπορούσα να το βρω. Αργότερα με ειδοποίησε η μητέρα του ότι είναι καλά».