τέμπη-στον-ανακριτή-σήμερα-ο-επιθεωρη-1144612
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.03.2023 | 08:38

Τέμπη: Στον ανακριτή σήμερα ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ

Στον ειδικό ανακριτή οδηγείται σήμερα ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για το δυστύχημα στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Μετά και τις καταθέσεις των δύο άλλων σταθμαρχών, του συμβασιούχου και του δεύτερου πιο έμπειρου κλείνει ο πρώτος κύκλος ανακρίσεων για το τραγικό δυστύχημα.

Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ αντιμετωπίζει κατηγορίες συνυπαιτιότητας με τον σταθμάρχη που είχε βάρδια την ώρα του δυστυχήματος στα Τέμπη, και ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος.

Αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με την αναρρωτική άδεια που πήρε την επόμενη μέρα του δυστυχήματος – στοιχείο που δεν εμπεριέχεται στο κατηγορητήριο – σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν έχει καμία σχέση με την αποδιδόμενη κατηγορία, καθώς την έλαβε μεταγενέστερα και αφού έχει δώσει καταθέσεις ως μάρτυρας στην τροχαία Λάρισας και αυτοβούλως στην ανακρίτρια Πλημμελειοδικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ αναμένεται να καταθέσει υπόμνημα 80 σελίδων, στο οποίο δηλώνει αθώος και θα υποστηρίξει πως, ενώ ήταν αυτός που έβγαλε τις βαρδιες, την τελική έγκριση έχει ο ανώτερός του. Πρόκειται για τον διευθυντή κυκλοφορίας του ΟΣΕ που σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Λαγονήσι το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής.

Ο επιθεωρητής βρίσκεται σε προσωρινή αργία μέχρι να επιμεριστούν οι ευθύνες από τη Δικαιοσύνη, ενώ αναμένεται να υποστηρίξει πως δεν είχε ενημερωθεί από τους τρεις σταθμάρχες της βάρδιας για την καθυστέρηση στο δρομολόγιο της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

«Αρνείται προφανώς τις κατηγορίες. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα. Εν ευθέτω χρόνω θα εισφέρουμε πολλά στοιχεία και σίγουρο είναι ότι την Πέμπτη στην απολογία του δεν πρόκειται να κρύψει τίποτα και θα κάνει θα πει αυτά που πρέπει να πει. Η άποψη μας και επ’ αυτής της κατηγορίας είναι ότι προφανώς δεν υπάρχει ούτε αμέλεια τουλάχιστον για τον άνθρωπο αυτό» έλεγε πριν μερικές ημέρες ο δικηγόρος του Γιάννης Γλύκας.