τέμπη-ποινική-δίωξη-σε-τρία-στελέχη-το-1150127
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.05.2023 | 18:32

Τέμπη: Ποινική δίωξη σε τρία στελέχη του ΟΣΕ για το δυστύχημα

Εξελίξεις στην υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, καθώς ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, προχώρησε σε διώξεις κατά τριών στελεχών του ΟΣΕ. Συγκεκριμένα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος, μετά το τέλος των καταθέσεων των τριών προσώπων όπως αναφέρει η ιστοσελίδα larissanet.

Οι διώξεις ασκήθηκαν στον πρώην Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ αλλά και σε δύο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΟΣΕ. Οι τρεις κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη, ο οποίος είχε βάρδια το μοιραίο βράδυ, ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας.

Τι είπε στην απολογία του ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ισχυρίστηκε ότι ενήργησε νόμιμα, καθώς όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΟΣΕ για την μετάταξη του 59χρονου Σταθμάρχη.

Αύριο Τρίτη 30 Μαΐου, αναμένεται η άφιξη των Ιταλών εμπειρογνωμόνων, τους οποίους έχει καλέσει ο Εφέτης Ανακριτής προκειμένου να εξετάσουν το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο δυστύχημα. Τα δεδομένα από το καταγραφικό, θα περιληφθούν στο πόρισμα των ανακριτικών αρχών, το οποίο θα αποτελέσει στοιχείο της δικογραφίας.