τέμπη-πλεύρης-13-νοσηλευόμενοι-7-σε-με-1147877
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.03.2023 | 17:18

Τέμπη – Πλεύρης: «13 νοσηλευόμενοι, 7 σε ΜΕΘ και 4 διασωληνωμένοι»

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενημέρωσε την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία, οι οποίοι τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και εξήρε το έργο του ΕΚΑΒ και των γιατρών και νοσηλευτών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

«Στα νοσοκομεία μας νοσηλευτήκαν άνω των 80 επιβατών που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη. Αυτή την στιγμή, νοσηλεύονται 13 τραυματίες εκ των οποίων οι 7 είναι σε ΜΕΘ και εξ αυτών οι 4 παραμένουν διασωλημένοι» ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης.

Στην ομιλία του, ο κ. Πλεύρης ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ και τους διασώστες που έσπευσαν στο σημείο της τραγωδίας, όπως και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της Λάρισας, της Κατερίνης αλλά και της Θεσσαλονίκης.

«Λειτούργησαν με αλτρουισμό και αυταπάρνηση προσέφεραν τις υπηρεσίες τους», σημείωσε ο υπουργός Υγείας και ανέφερε ότι «από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε βρέθηκαν πάνω από 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ήταν πάνω στην αλλαγή της βάρδιας και όλο το προσωπικό παρέμεινε, λειτουργώντας με πλήρη αυταπάρνηση κάτι που όλοι συμφωνούμε ότι διακρίνει όλο το προσωπικό του ΕΣΥ».

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε και στην κίνηση του διοικητή της ΥΠΕ να θέσει σε έκτακτη εφημερία το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ αυτό δεν εφημέρευε. «Πραγματικά άμεσα μπόρεσε να λειτουργήσει υποδειγματικά ως προς την αντιμετώπιση των περιστατικών», τόνισε ο υπουργός.