τέμπη-πατέρας-τραυματία-κατάλαβε-με-1150467
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.03.2023 | 16:12

Τέμπη – Πατέρας τραυματία: Κατάλαβε μετά από 10 μέρες τι είχε συμβεί, είχαν καεί τα ρούχα του

Εξιτήριο μετά από ένα μήνα, πήρε ο Στέλιος Στρατέλος, 21 ετών, ένας από τους μοναδικούς δύο επιζώντες του δεύτερου βαγονιού της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική στα Τέμπη.

Ο πατέρας του, μιλώντας στον Alpha, αναφέρθηκε στην τραγική εμπειρία του γιου του. «Ήμασταν τυχεροί. Λυπάμαι για τους γονείς που έχασαν τα αγγελούδια τους. Με το παιδί μιλήσαμε μετά από 2 ώρες γιατί δεν μπορούσαμε να τον βρούμε σε κανένα τηλέφωνο. Είναι τρομακτική εμπειρία. Μέχρι να ακούσουμε τη φωνή του στο δρόμο και να τον δούμε στο νοσοκομείο ήταν πολύ δύσκολα. Στο νοσοκομείο και πάλι η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη, το παιδί είχε διασωληνωθεί. Τα πιο σοβαρά ήταν τα εγκαύματα που είχε».

Το παιδί του βρισκόταν κανονικά στο 6ο βαγόνι, βρέθηκε όμως την ώρα της σύγκρουσης στο 2ο. «Κανονικά ήταν στο 6ο βαγόνι και πήγαν στο εστιατόριο για να πάρουν κάτι. Ήταν οι μοναδικοί διασωθέντες από το δεύτερο βαγόνι. Ήταν στο κυλικείο και πλήρωνε. Είμαστε τυχεροί. Ευχαριστούμε τον θεό και τους αγίους. Κάποιοι δεν μπόρεσαν να βγουν. Λυπάμαι γιατί υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα κλαίνε.

Με την κοπέλα του έκανε μια προσπάθεια να συνέλθει. Εκείνη τον τράβηξε βρήκαν μια τρύπα και βγήκαν από εκεί. Προσπαθούσαν να βρουν ασθενοφόρο για να φύγουν. Ο Στέλιος ήταν χωρίς παπούτσια και χωρίς ρούχα γιατί είχαν καεί. Η κοπέλα έχει σπασμένο πόδι και πρόβλημα σε κάποιους σπονδύλους».

Σχετικά με το τι θυμάται ο γιος του από την τραγική σύγκρουση, ο πατέρας του αναφέρει: «Ο Στέλιος δεν θυμάται τίποτα μέχρι το τρακάρισμα. Θυμάται τη ΜΕΘ και τα υπόλοιπα του τα έχουν πει, του τα έχουν μεταφέρει, τα έχει διαβάσει. Μετά από 10 μέρες πήρε κινητό στα χέρια. Όταν αποσωληνώθηκε, αναγκαστήκαμε να του δώσουμε το τηλέφωνο. Μπόρεσε να έρθει σε επικοινωνία να δει κάποιους φίλους να επικοινωνήσει».