τέμπη-γιατρός-κατόπιν-εντολής-έδωσα-τ-1085446
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.03.2023 | 10:32

Τέμπη -Γιατρός: Κατόπιν εντολής έδωσα την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Κατόπιν εντολής από το διευθυντή του έδωσε την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας ο υπογράφων γιατρός, μετά την τραγωδία των Τεμπών, όπως φέρεται να κατέθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα magnesianews.gr, ο διευθυντής της νευροχειρουργικής δεν έχει ακόμη απολογηθεί -κάτι το οποίο έχει υποχρέωση να κάνει μέχρι την Τρίτη, δηλαδή πέντε εργάσιμες ημέρες από τη στιγμή που η ΕΔΕ του Νοσοκομείου Βόλου για την αναρρωτική άδεια 30 ημερών στον επιθεωρητή του ΟΣΕ παραδόθηκε στην 5η Υ.ΠΕ.

Στη συνέχεια, θα συνέλθει το Πειθαρχικό Όργανο, το οποίο θα εξετάσει τα δεδομένα των απολογιών και θα αποφανθεί για το ποιες -αν κάποιες- θα είναι οι ποινές.

Μέχρι να ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία και οι δύο γιατροί βρίσκονται σε αναστολή καθηκόντων εργασίας.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η έρευνα για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που έχει βυθίσει στη θλίψη το πανελλήνιο, με τον επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, να ξεκινά έρευνα σε βάθος 15ετίας για όλα τα πρόσωπα που ήταν σε θέση ευθύνης στον ΟΣΕ και τις θυγατρικές του, ΕΡΓΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και την Hellenic Train, τις περιόδους που υπεγράφησαν οι επίμαχες συμβάσεις για τους σιδηρόδρομους.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι δικαστικές Αρχές επιχειρούν να ξετυλίξουν το κουβάρι των ευθυνών για τη μοιραία σύγκρουση, με την έρευνα να αποκαλύπτει νέα πρόσωπα που ενδεχομένως να φέρουν μερίδιο της ευθύνης.

Τα τρία αυτά πρόσωπα είναι:

Ο έμπειρος σταθμάρχης, που με βάση την απολογία του 59χρονου κατηγορούμενο, έφυγε από το σταθμαρχείο της Λάρισας στις 22:20.

Ο εφεδρικός σταθμάρχης, που φέρεται να έφυγε δέκα λεπτά νωρίτερα, στις 22:10.

Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, που ήταν υπεύθυνος για την έκδοση των βαρδιών.

Κατά πληροφορίες, θεωρείται θέμα χρόνου να κληθούν οι άνθρωποι αυτοί να δώσουν εξηγήσεις ενώ, όπως έγινε γνωστό, σε βάρος τους έχει ήδη ασκηθεί δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και των σωματικών βλαβών κατά συρροή.