τέμπη-απολογούνται-την-παρασκευή-ο-επ-1145763
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.03.2023 | 06:40

Τέμπη: Απολογούνται την Παρασκευή ο επιθεωρητής και άλλοι δύο σταθμάρχες

Τρία πρόσωπα θα βρεθούν ενώπιον του ειδικου εφέτη ανακριτή Λάρισας την Παρασκευή, 17 Μαρτίου και θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τα λάθη και τις ολιγωρίες που προηγήθηκαν του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο προϊστάμενος επιθεώρησης και οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας στο σταθμό Λάρισας οι οποίοι εγκατέλειψαν νωρίτερα το πόστο τους, αναμένεται με τις απολογίες τους να ρίξουν «φως» σε κρίσιμα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα για την τραγωδία, όπως για το έγγραφο με τη σβησμένη βάρδια.

Πρόκειται για ένα θέμα που είχε προκύψει από την απολογία του 59χρονου προφυλακισμένου σταθμάρχη ο οποίος υποστήριξε ότι στο έγγραφο παράδοσης – παραλαβής των βαρδιών είναι σβησμένη μία ώρα με διορθωτικό. Έχει δοθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να βρεθεί τι υπάρχει γραμμένο από κάτω.

Κατά των τριών αυτών εργαζομένων έχουν ήδη ασκηθεί βαριές ποινικές διώξεις, για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες κατά συρροή.

Ακόμα διερευνώνται πιθανές ποινικές ευθύνες στους γιατρούς που χορήγησαν την αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο επιθεώρησης και η οποία ξεκινούσε στις 2 Μαρτίου.