Categories: Κοινωνία

Τελικά περνάει ο έρωτας από… το πορτοφόλι;

Πολλά έχουν ειπωθεί και αναλυθεί για τον έρωτα, το σεξ και τις σχέσεις. Το μεγάλο ερώτημα είναι: περνάει τελικά ο έρωτας και από το πορτοφόλι; Πόσο ρόλο παίζει ο μισθός και η οικονομική κατάσταση ενός ζευγαριού;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απαντά η πρόσφατη έρευνα που διενήργησε στις ΗΠΑ η Western & Southern Financial Group, από την οποία προέκυψε ότι το ένα τρίτο των ζευγαριών δεν αναφέρεται στα οικονομικά παρά μόνον μετά τον γάμο.

Αυτό, εκτιμούν οι ειδικοί, σύμφωνα με το CNBC που δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό καθώς, όπως αποδεικνύεται, οι γάμοι μπορεί όντως να διαλυθούν για οικονομικούς λόγους.

Όταν οι συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτήθηκαν ποιο ποσό χρέους ή πόσο χαμηλός μισθός θα καθιστούσε έναν πιθανό σύντροφο ακατάλληλο, δόθηκαν κάποιες πραγματικά ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Και ιδού:

Ύψος μισθού

Ο μισθός ήταν το νούμερο ένα οικονομικό δεδομένο για το οποίο οι ερωτηθέντες θα ήθελαν να είχαν μιλήσει νωρίτερα με τους συντρόφους τους.

Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις, ένας ετήσιος μισθός κατά μέσο όρο 29.878 δολάρια είναι λόγος διακοπής της σχέσης. Το ποσό αυτό είναι αρκετά χαμηλότερο από τον μέσο ετήσιο μισθό στις ΗΠΑ ο οποίος ανέρχεται σε 37.522 δολάρια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του 2021.

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι περισσότερο από το ένα τέταρτο, το 27,2% των ερωτηθέντων, είπε ότι μίλησε για μισθούς μόνο μετά τον γάμο, ενώ το 18,7% μετά τον αρραβώνα.

Διακοπή σχέσης λόγω χρέους φοιτητικού δανείου: κόφτης στα 28.076 $

Το μέσο ποσό χρέους που κουβαλούν οι Αμερικανοί από φοιτητικό δάνειο μετά την αποφοίτησή του είναι 37.574 δολάρια. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν πως είναι λόγος να μην προχωρήσουν σε σχέση εάν ο πιθανός σύντροφός τους χρωστάει πάνω από 28.076 δολάρια.

Από τη σκοπιά της αντιμετώπισης των οφειλών με βάση το φύλο, οι άντρες φαίνονται να είναι εκείνοι που «αντέχουν» μεγαλύτερα χρέη από τις γυναίκες. Για τους άνδρες, τα 31.179 δολάρια ως οφειλή της συντρόφου τους ήταν ένα ποσό που ξεπερνάει τις… αντοχές τους, ενώ για τις γυναίκες το αντίστοιχο ποσό ήταν κατά μέσο όρο 22.901 δολάρια.

Τα προσωπικά δάνεια και οι οφειλές σε πιστωτικές κάρτες είναι επίσης αντικείμενο τριβής στις σχέσεις στο αρχικό στάδιο, πριν την επισημοποίηση της σχέσης, σύμφωνα με την έρευνα.

Πέντε… κρίσιμες ερωτήσεις

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι όσο πιο γρήγορα συζητηθούν τα οικονομικά ανάμεσα στο ζευγάρι, τόσο το καλύτερο. Εσείς και ο σύντροφός σας, επισημαίνουν, θα κινείστε στο ίδιο μήκος κύματος, όσον αφορά τους μακροπρόθεσμους στόχους και τη διαχείριση των καθημερινών δαπανών.

Προτείνουν, μάλιστα, πέντε ερωτήσεις που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια συζήτηση με βάση την οποία τα μέλη της σχέσης μπορούν να σχηματίσουν αμφότερα και εγκαίρως επαρκή άποψη για το κατά πόσο ταιριάζουν σε θέματα… τσέπης:

1.    Ποιοι είναι οι οικονομικοί σου στόχοι;

2.    Ποιοι είναι οι οικονομικοί σου φόβοι;

3.    Ποια είναι τα αδιαπραγμάτευτα αντικείμενα – ιδιοκτησίες σου;

4.    Πώς θα συνδυάσουμε τα οικονομικά μας;

5.    Πώς θα ξοδέψουμε ή θα εξοικονομήσουμε;

Comments are closed.


Recent Posts

Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου – Η μεγάλη διπλή γιορτή των Ελλήνων

Η 25η Μαρτίου είναι θρησκευτική αλλά και εθνική εορτή. Ο απανταχού ελληνισμός τιμά σήμερα τους προγόνους του και γιορτάζει την έναρξη της επανάστασης του…

21 λεπτά ago

Ναυάγησε στο Βελιγράδι: Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Παρτιζάν

Με κορυφαίους τους Πάντερ, Λεσόρτ και Νάναλι, η Παρτιζάν υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην 10η φετινή του ήττα στη φετινή Euroleague.…

31 λεπτά ago

Τα «γυρνάει» ο Γκλέτσος: «Τρολιά» το γιαούρτι στον Μητσοτάκη

«Στην Ελλάδα γεννήθηκε η σάτιρα και η κωμωδία αλλά αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν στη Νέα Δημοκρατία» λέει τώρα…

40 λεπτά ago

“Βόμβα” Ανδρουλάκη: Θέλει πρωθυπουργό Βενιζέλο σε κυβέρνηση συνεργασίας;

Δεν λένε να σβήσουν οι «φωτιές» που άναψε στο πολιτικό σκηνικό η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη για κυβέρνηση συνεργασίας με…

48 λεπτά ago

«Ήθελαν να του κλείσουν το στόμα» – Τι αποκαλύπτει η χήρα του Καραϊβάζ

Δύο χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του σε δυο εβδομάδες και οι δράστες…

57 λεπτά ago

Ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στη Θεσσαλονίκη

Ληστεία σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ, σε κατάστημα ψιλικών, στην οδό Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη. Ένα άτομο εισέβαλε στο…

1 ώρα ago