τάσος-μπερδέσης-είχε-εργαστεί-στη-φύλ-910054
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.06.2021 | 09:20

Τάσος Μπερδέσης: Είχε εργαστεί στη φύλαξη Βρυώνη-Φουρθιώτη

Άνθρωπος του Μένιου Φουρθιώτη φαίνεται πως ήταν ο δολοφονημένος πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης.

Λίγο καιρό μετά τη συμμετοχή του στο ριάλιτι «Survival Secret» του καναλιού «Ε», το οποίο και κέρδισε, ο Τάσος Μπερδέσης προσλήφθηκε ως σεκιούριτι από τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου καναλιού, Φίλιππο Βρυώνη.

Μάλιστα, αυτό συνέβη, επειδή ο Τάσος Μπερδέσης «κέρδισε την εμπιστοσύνη του Φίλιππου Βρυώνη». Όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας patrasgossipnews.gr, με τίτλο «ένας πατρινός “γίγαντας” στο πλευρό του Φίλιππου Βρυώνη», ο «αρκετά έμπειρος και “μπαρουτοκαπνισμένος” στο άθλημα της πυγμαχίας Τάσος Μπερδέσης, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Σε καθημερινή βάση βρίσκεται στο πλευρό του πρώην ιδιοκτήτη του «ΕΤV», με μοναδική αποστολή να εξασφαλίσει την ασφάλειά του. Και με εντολή να αντιμετωπίζει τα πάντα με την ψυχραιμία που τον διακρίνει! “Στις επιχειρήσεις μου δεν επιλέγω αδύναμα στελέχη, αλλά μόνο δυνατούς επαγγελματίες”, είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνάντηση ο επιχειρηματίας που κατάφερε να γεμίσει την Αττική και ολόκληρη την Ελλάδα με υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες».

Η γνωριμία των δύο ανδρών, όπως σημειώνεται και στο επίμαχο ρεπορτάζ, έγινε μετά το πέρας του «Survival Secret», όταν στο κανάλι εργαζόταν και ο Μένιος Φουρθιώτης, παρουσιάζοντας την τηλεοπτική εκπομπή «Αποκαλυπτικά».

Όπως αναφέρεται μάλιστα σε ρεπορτάζ του documentonews.gr, ο Τάσος Μπερδέσης εργαζόταν –από ένα χρονικό σημείο και έπειτα- και για τη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη.

Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική εργασιακή σχέση που διατηρούσε ο Τάσος Μπερδέσης. Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ στις αρχές του 2019, ο Τάσος Μπερδέσης ήταν και το «δεξί χέρι» του επιχειρηματία Θανάση Παπαγεωργίου. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου «Fever», ο οποίος επιδίωξε να αγοράσει και την Παναχαϊκή.

Τον Φεβρουάριο του 2014, μετά από τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Παναχαϊκής και του Πανηλειακού, ο τότε πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, εξαπέλυσε επίθεση στον τότε πρόεδρο του Πανηλειακού Θανάση Παπαγεωργίου. Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει τότε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας, «ο Θανάσης Παπαγεωργίου είναι ένας πρώην μπράβος της νύχτας που έχει συνεργάτες του στον Πανηλειακό τον γνωστό και μη εξαιρετέο μάνατζερ Βαγγέλη Αγγέλου και τον πρώην υπάλληλο της ΕΠΟ Γιάννη Παπαδόπουλο, υπόδικοι και οι δύο στην υπόθεση των στημένων αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τους δύο τελευταίους τους είδα στα αποδυτήρια της Παναχαϊκής λίγο πριν δεχτώ την βάναυση επίθεση εναντίον μου. Έχουν πια κατατεθεί οι μηνύσεις εναντίον τους και την υπόθεση πια έχει αναλάβει την αστυνομία και ο εισαγγελέας. Καλή επιτυχία στον κύριο Παπαγεωργίου την Κυριακή στον Πύργο με τον φίλο και συνέταιρό του Αχιλλέα Μπέο… Δέχθηκα επίθεση από μπράβους του Θανάση Παπαγεωργίου και λυπάμαι πολύ για τα ήθη και έθιμα που εισαγάγει στον ιστορικό Πανηλειακό αυτός ο άνθρωπος της νύχτας και του υποκόσμου».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δολοφονηθείς Τάσος Μπερδέσης, κατηγορήθηκε το 2007 για απόπειρα ανθρωποκτονίας και αθωώθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου. Στην πορεία κατηγορήθηκε για υπόθαλψη εγκληματία, κι αθωώθηκε επίσης ομόφωνα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Το 2015 αντιμετώπισε κατηγορίες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση.