τάσος-λέκκας-συγκίνησε-ο-ηθοποιός-τα-1100774
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.12.2022 | 10:57

Τάσος Λέκκας: Συγκίνησε ο ηθοποιός – Τα φτωχικά παιδικά χρόνια και τα προβλήματα που αντιμετώπισε

Ο Τάσος Λέκκας, ο νεαρός ηθοποιός που συμμετέχει στη σειρά «Αυτή η Νύχτα Μένει» στον Alpha, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ.

Μίλησε για το πώς μεγάλωσε χωρίς την παρουσία του πατέρα του, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως παιδί και πόσο τον στήριξε η μητέρα του στο να γίνει πραγματικότητα το όνειρό του.

«Η μαμά μου έκανε ό,τι μπορούσε. Υπήρξαν και άνθρωποι, γείτονες, φίλοι της, που μας βοηθούσαν. Οι γονείς του παιδικού μου φίλου, του Γιώργου, που μένουμε δίπλα, ήταν πάντα βοηθητικοί. Η αδελφή της μάνας μου επίσης. Μπορεί να μας έδιναν ρούχα που δεν έκαναν στον κολλητό μου. Κάποια γειτόνισσα μπορεί να μας έδινε φαγητό», περιέγραψε ο νεαρός ηθοποιός, με την Νάνσυ Ζαμπέτογλου να ακούει εμφανώς συγκινημένη.

Όπως περιέγραψε ο Τάσος Λέκκας, ως οικογένεια «δυσκολευόμασταν οικονομικά γιατί η μητέρα μου δεν είχε σταθερές δουλειές. Φυλούσε παιδάκια». Ωστόσο, «ενώ υπήρχε όλη αυτή η δυσκολία, δεν είχαμε μιζέρια. Είχαμε χαρά μέσα στο σπίτι. Παίρναμε βιβλία και διαβάζαμε».

«Μου έλεγε ότι έχουμε π.χ. 10 ευρώ. Να πάρουμε φαΐ ή ένα βιβλίο; Έλεγα εγώ “λίγο φαΐ και ένα βιβλίο”. Χτίσαμε έτσι μια βιβλιοθήκη. Με πήγαινε με μια ομπρελίτσα στο θέατρο και πλήρωνε 40 ευρώ. Ήταν πολλά. Με πήγαινε να κάνω θέατρο, που δεν ήθελα να γίνω γιατρός, και κοινωνικά θα έλεγε να γίνεις γιατρός να κάνεις λεφτά. Ηθοποιός με οριακά 99% ανεργία», εξήγησε.

Η σχέση του με τη μητέρα του είναι τέτοια, που -όπως τόνισε- αποκαλεί τη μητέρα του με το μικρό της όνομα και όχι «μαμά». Αντίθετα, η λέξη «πατέρας» για εκείνον δεν σημαίνει τίποτα για εκείνον.

Πλέον, η ζωή του έχει μπει σε έναν σαφώς καλύτερο δρόμο. Όπως είπε στην εκπομπή της ΕΡΤ, με τη νέα του δουλειά μετακόμισε και μένει μόνος. Επίσης, είπε ότι με τα πρώτα του λεφτά από το θέατρο πήγε σε ένα καλό εστιατόριο.