Ταμίας σε γκισέ τράπεζας «ξάφριζε» τους πελάτες

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου με μήνυση κατά ενός ταμία της, για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό πλημμελήματος, προσέφυγε τράπεζα.

Η υπόθεση είναι ενδεικτική της σοβαρότητας με την οποία ορισμένα πιστωτικά ιδρύματα αντιμετωπίζουν φαινόμενα του είδους αφού ο τραπεζικός υπάλληλος εγκαλείται για υπεξαίρεση ποσού ύψους 460 ευρώ το οποίο αφαίρεσε με ιδιαίτερα τεχνάσματα.

Ο εγκαλούμενος είχε αποσπαστεί σε κατάστημα του Φαληρακίου της τράπεζας για κάλυψη θέσεως ταμία, λόγω αυξημένων εποχικών αναγκών και με τις πράξεις του, όπως αναφέρει η τράπεζα, της προκάλεσε σοβαρή ηθική βλάβη, συνιστάμενη στη βαρύτατη προσβολή της φήμης της και του κύρους της, ως πιστωτικού ιδρύματος.

Στον μηνυόμενο αποδίδεται συγκεκριμένα από την τράπεζα ότι καταχρώμενος την εμπιστοσύνη που του δόθηκε, αφαίρεσε από το ταμειακό του απόθεμα ή παρακράτησε χρήματα, που του προσκόμιζαν, πελάτες προς κατάθεση, ιδιοποιηθείς παράνομα τουλάχιστον 460 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα μια ημεδαπή κατήγγειλε την 10η Σεπτεμβρίου 2018 ότι είχε παραδώσει στον συγκεκριμένο ταμία ποσό ύψους 2.200 ευρώ για να κατατεθούν στον λογαριασμό της αλλά κατατέθηκαν 100 ευρώ ολιγότερα.

Από τον λογιστικό έλεγχο δεν προέκυψε διαφορά αλλά μετά από έλεγχο του συστήματος ηλεκτρονικής μαγνητοσκόπησης της τράπεζας διαπιστώθηκε ότι πράγματι είχε υπεξαιρέσει 100 ευρώ.

Από τον ίδιο έλεγχο είχε προκύψει ότι το πρωί της ίδιας ημέρας είχε αφαιρέσει 100 ευρώ από το χρηματικό απόθεμα του ταμείου του και με την υπεξαίρεση από την ημεδαπή σκόπευε να το καλύψει.

Ακολούθησε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δειγματοληπτικός έλεγχος μέσω του ίδιου συστήματος ηλεκτρονικής μαγνητοσκόπησης της τράπεζας και διαπιστώθηκε ότι ο ταμίας είχε διαπράξει το ίδιο αδίκημα ξανά.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε αρμοδίως από επιθεωρητές, προέκυψε συγκεκριμένα ότι ο μηνυόμενος, το πρωί, πριν την έναρξη των εργασιών για το κοινό, αφαιρούσε ένα ποσό από το
ταμείο του και το τοποθετούσε σε συρτάρι και για να καλύψει το έλλειμμα στο ταμείο, ενώ παρακρατούσε κατά τη διάρκεια των συναλλαγών κάποια χαρτονομίσματα από εκείνα που του έδιναν προς κατάθεση.

Μάλιστα φέρεται να επέλεγε καταθέτες που του έδιναν την εντύπωση ότι δεν γνώριζαν πόσα χρήματα ακριβώς του παρέδιδαν προς κατάθεση.

Από τον ίδιο έλεγχο προέκυψε ότι είχε αποπειραθεί να υπεξαιρέσει χρήματα με την ίδια μεθοδολογία από δύο ακόμη πελάτες οι οποίοι ωστόσο δεν πείστηκαν για ύπαρξη διαφοράς.

Ορισμένα από τα χρήματα, που υπεξαίρεσε φέρεται να κατέθεσε σε λογαριασμό και τα υπόλοιπα τα πήρε βάζοντάς τα στο πορτοφόλι του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μηνυόμενος σε μια περίσταση αφαίρεσε 50 ευρώ από κατάθεση που επιχείρησε να κάνει υπάλληλος των ΕΛΤΑ σε λογαριασμό των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Το ποσό αυτό δεν είχε υπολογίσει σωστά ο υπάλληλος των ΕΛΤΑ και δεν είχε υπολογιστεί στο ποσό που του ανήγγειλε ότι ήθελε να καταθέσει.

Ο μηνυόμενος φέρεται να έχει ομολογήσει στον έλεγχο ότι έχει αφαιρέσει χρηματικά ποσά από 9 συνολικά πελάτες.

Πηγή: dimokratiki.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΑ, ΠΕΛΑΤΕΣ, ΤΑΜΙΑΣ, ΞΑΦΡΙΖΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!