Ταχιάος για το μετρό Θεσσαλονίκης: Δεν το καθυστερεί ο σταθμός Βενιζέλου (φωτο)

Δεν καθυστερεί ο σταθμός της Βενιζέλου την ολοκλήρωση του μετρό Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος, κατά την σημερινή επίσκεψη του σε σταθμούς του μετρό, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών.

Όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του, σημειώνονται και σε άλλα τμήματα καθυστερήσεις και ελλείψεις, ενώ επανέλαβε ότι στόχος είναι η παράδοση του μετρό σε χρήση στις αρχές του 2023, παρότι γίνονται προσπάθειες για εμπορική λειτουργία ακόμη και στα τέλη του 2022.

taxiaos-metro-dyo
taxiaos-metro-tria

«Δεν έχει παρθεί απόφαση από την σημερινή διοίκηση της Αττικό Μετρό ή από την κυβέρνηση ότι παρατείνεται το έργο για να γίνει ο σταθμός της Βενιζέλου. Έχει αποφασιστεί ότι ο σταθμός Βενιζέλου θα πρέπει να κατασκευαστεί στο ίδιο χρονοδιάγραμμα, στο οποίο οδηγείται αναγκαστικά το έργο. Έτσι όπως το παραλαμβάνουμε σήμερα εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να παραδοθεί για λειτουργία στην πόλη πριν από τα τέλη του 2022. Αντί να μεταφέρουμε την κατασκευή του σταθμό Βενιζέλου στο απώτερο μέλλον με μεγάλη πιθανότητα να μην κατασκευαστεί ποτέ, κάτι που θα είναι καταστροφικό για το έργο, αυτό που προσπαθούμε είναι να φέρουμε πιο μπροστά τον χρόνο λειτουργίας του έργου», τόνισε σε δηλώσεις του στον σταθμό της Αγίας Σοφίας, ο κ. Ταχιάος.

Αναφορικά με τον σταθμό Αγίας Σοφίας τονίστηκε πως είναι ο λιγότερο ολοκληρωμένος σταθμός πλην της Βενιζέλου. Τα έργα πολιτικού μηχανικού βρίσκονται περίπου στο 60% και τον επόμενο μήνα θα αρχίσει να κατασκευάζεται η αποβάθρα.

Πηγή: thestival.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΕΤΡΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΤΑΧΙΑΟΣ, ΣΤΘΜΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]