τα-τρία-πράγματα-που-προσελκύουν-κουν-94560
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.07.2019 | 10:56

Τα τρία πράγματα που προσελκύουν κουνούπια στο σπίτι

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα κουνούπια μετατρέπουν σε εφιαλτικά μερικά από τα βράδια μας ενώ μπορεί ακόμη και να μην κοιμηθείς ακούγοντας τον γνωστό ενοχλητικό ήχο.

Ωστόσο, πέρα από τα αντικουνουπικά μέσα με τα οποία προσπαθούμε να τα κρατήσουμε μακριά, μπορούμε να δούμε και τι είναι αυτό που συχνά τα προσελκύει.

Δείτε παρακάτω τρία πράγματα που φέρνουν τα κουνούπια πιο κοντά στο σπίτι σας…

Νερό που στάζει από βρύσες

Είναι σημαντικό να ελέγξετε όλες τις βρύσες σας και να παρατηρήσετε προσεκτικά αν υπάρχει κάποια που στάζει. Το νερό προσελκύει ζωύφια. Επιπλέον προσέξτε αν μαζεύεται κάπου στάσιμο νερό γιατί αυτό ευνοεί την ύπαρξη κουνουπιών ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

Κάδοι με σκουπίδια

Για να αποφεύγετε τα ζωύφια μεταξύ των οποίων και τα κουνούπια πρέπει να απομακρύνετε τακτικά τα σκουπίδια από τους κάδους. Πετάτε τα σκουπίδια σας συχνά πριν προλάβουν να μαζευτούν και καθαρίζετε τους κάδους σας έτσι ώστε να είναι πάντα καθαροί εσωτερικά.

Τροφή κατοικιδίων

Η τροφή που βάζετε στο κατοικίδιό σας προσελκύει πέρα από αυτό και πολλά έντομα όπως κουνούπια. Φροντίζετε να αδειάζετε το μπολ με το φαγητό αφού το κατοικίδιό σας τελειώσει το φαγητό του.