Categories: Κοινωνία

Τα συμπεράσματα της ψυχολόγου από τις συνεδρίες με το ζευγάρι Ρούλα – Μάνο

Το φως τη δημοσιότητας είδε η έκθεση της κλινικής ψυχολόγου που διορίστηκε από την 18η ανακρίτρια για τις συνεδρίες της με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη.

Σε κάθε συνεδρία που είχε με τον πατέρα των παιδιών εκείνος εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του καθώς τον αναγνώριζαν στον δρόμο και του έκαναν φραστικές επιθέσεις.

Τον χαρακτηρίζει συνεργάσιμο και αναφέρει: «Ήταν φανερό το πρωταρχικό ενδιαφέρον να μην εμπλακεί ο ίδιος σε ότι γίνεται με τη σύζυγό του. Φάνηκε να τον ενδιαφέρει η εικόνα του σε εμένα νοιώθοντας ίσως ότι αξιολογείται. Θέλησε μάλιστα να μάθει την γνώμη μου, ρωτώντας με και ευθέως. Ωστόσο δεν επέμεινε όταν δεν απάντησα στο ερώτημά του.

Μοιάζει να μην επιμένει ιδιαίτερα όταν δεν παίρνει αυτό που αναμένει όχι τόσο γιατί αποδέχεται το να μην παίρνει αυτό που επιθυμεί όσο γιατί μοιάζει να επενδύει και να από-επενδύει πολύ γρήγορα από τις σκέψεις του, τις επιθυμίες του και τις σχέσεις με τους άλλους, ακόμα και με τους σημαντικούς άλλους όπως είναι τα παιδιά του.

Περιέγραψε τη ζωή της οικογένειάς του με τα τρία παιδιά που έφυγαν από τη ζωή, με ένα απρόσφορο συναίσθημα. Φαίνεται να κάνει μια προσπάθεια καταστολής των συναισθημάτων του.

Υπάρχει απουσία συναισθήματος, ενοχής και ανάμνησης. Φαίνεται να μην έχει επαφή με το συναίσθημά του και κάνει φυγές (διαφεύγει της πραγματικότητας) στην προσπάθειά του να διαχειριστεί αυτό που του συμβαίνει», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην έκθεση, όπως αναφέρει το PatrisNews.

Ο Μάνος Δασκαλάκης περιέγραψε τη γνωριμία του με την Ρούλα, τις σχέσεις με τους γονείς της, τις γεννήσεις και τους θανάτους των παιδιών τους.

Παράλληλα, προσπαθεί και ο ίδιος να διαχειριστεί την κατάσταση κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

«Μέχρι τώρα δεν έχουμε μάθει από τι πέθανε το παιδί. Εγώ αποκλείω το περί ευθυνών Ρούλας στο συγκεκριμένο παιδί. Ξεκάθαρα. Ήταν το παιδί της. Είμασταν τέλεια τότε όχι απλά καλά. Δεν υπήρχε κάποιος λόγος…Δεν υπάρχει γενικά λόγος να σκοτώσεις το παιδί σου. Θα πρέπει να είσαι ψυχικά άρρωστος για να κάνεις κάτι τέτοιο», ανέφερε σε συνεδρία αναφερόμενος στο θάνατο της Μαλένας.

Παράλληλα, ο Μάνος Δασκαλάκης δεν έκρυψε την αδυναμία του στη Τζωρτζίνα… «Η Τζωρτζίνα ήταν το δικό μου παιδί και η Μαλένα της Ρούλας… καταρχήν να σας πω ότι -η Μαλένα έχει γεννηθεί την ίδια μέρα και ώρα με την Ρούλα. Είναι ένα συν που προστίθεται ακόμα για τη σχέση τους…».

Ο πατέρας είπε ότι η μητέρα τότε έπαθε επιλόχειο κατάθλιψη. Όταν γεννήθηκε το παιδί η μητέρα δεν ήθελε να το δει.

«Την τάιζε και την φρόντιζε με το ζόρι. Η ίδια δεν το ήθελε. Μετά το παραδέχτηκε. Κάποια στιγμή της έβαλα χέρι: Είναι το παιδί σου, τί είναι αυτά τα πράγματα που κάνεις; ‘ και έτσι συνήλθε… ήταν διστακτική με την Μαλένα τότε, πιο πολύ έπαιρνε την Τζωρτζίνα. Και μετά γύρισε τούμπα όλο αυτό. Μετά έγιναν αχώριστες σε υπερβολική δόση αχώριστες».

Παράλληλα, ο Μάνος Δασκαλάκης μίλησε και για τους θανάτους των παιδιών. Πώς τους έμαθε και ποια ήταν η αντίδρασή του.

Για τη Μαλένα είπε: «Την ημέρα που κατέληξε ήταν η πρώτη μέρα που έφυγα από το νοσοκομείο να πάω σπίτι (στην Αθήνα) να ξυριστώ. Δεν πρόλαβα. Ήμουν στο δρόμο που με πήρε η Ρούλα και μου είπε ‘τρέχα, το παιδί έμεινε’. Ολυμπιακό χωριό – Νοσοκομείο Ελπίδα . 13 λεπτά, 220 χιλιόμετρα, Και παρακάλαγα να πάρει ο Θεός εμένα και να αφήσει το παιδί. Να φύγει το αυτοκίνητο από την πορεία και να αλλάξει όλο αυτό… όταν έφτασα στο νοσοκομείο η Ρούλα ούρλιαζε. Όταν έφτασα προσπαθούσαν να κάνουν ανάνηψη στην Μαλένα.

Ο γιατρός προσπάθησε 45 λεπτά. Μετά βγαίνουν έξω, μας παίρνουν στο γραφείο, μας το ανακοινώνουν, η Ρούλα ήταν έξω φρενών, ήταν άλλος άνθρωπος. Δεν την είχα ξαναδεί έτσι ούτε στην Ίριδα ούτε στην Τζωρτζίνα. Στη Τζωρτζίνα μπορώ να πω ότι η Ρούλα δεν έκλαψε καθόλου».

«Είχε τρελαθεί τελείως (στην Μαλένα). Ούρλιαζε, χτυπιόταν, φώναζε ‘το παιδί μου’…και μόλις μπήκαμε μέσα να την δούμε μόλις βγήκαν οι γιατροί κάναμε αμάν να την βγάλουμε την Ρούλα από το δωμάτιο. Για αυτό και θεωρώ επειδή της είχε τεράστια αδυναμία της Μαλένας. Μπορεί να είναι εγωιστικό αυτό που θα πω από την μεριά της αλλά ίσως επειδή είδε ότι η Τζωρτζίνα είχε αδυναμία σε εμένα να αφοσιώθηκε στην Μαλένα, να έδωσε κάτι περισσότερο στην Μαλένα. Ήταν το παιδί της κυριολεκτικά, έλεγε το παιδί μου και το παιδί μου».Η πρώτη συνεδρία της Ρούλας Πισπιρίγκου με την κλινική ψυχολόγο ξεκίνησε με την κατηγορουμένη να αναφέρει «πιστεύω ότι θα δώσετε την αλήθεια για το παιδί μου, το πιστεύω».

Στην ερώτηση πως είναι αυτή την περίοδο απάντησε «να σας πω ότι έχω ανάμεικτα συναισθήματα; Δηλαδή τώρα ζω το πένθος είμαι μόνη μου. Και για την μπέμπα. Και για την Τζωρτζίνα δεν πρόλαβα. Για την Τζωρτζίνα ξεκάθαρα δεν έχω προλάβει καθόλου.

Τώρα μου βγαίνουν όλα. Το αίσθημα της αδικίας μεγάλο, με πνίγει. Και θυμός έρχεται σας μιλάω ειλικρινά. Αλλά η απώλεια των παιδιών μου …ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα; Με συλλάβανε γρήγορα δεν είμαι έξω να αποδεικνύω αυτά που λέω με διάφορα μέσα όπως είναι το κινητό μου ας πούμε ένα μήνυμα σε ένα γιατρό».

Στις συνεδρίες αναφέρθηκε και στη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη. Όταν τον γνώρισε τον χαρακτήρισε ως «απλησίαστο» Τον είχε δει στο γήπεδο δεν θυμόταν καλά το όνομά του και ένα αίτημα φιλίας στο facebook ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η σχέση.

Από την πρώτη στιγμή, όπως διηγείται, βλέπει ότι η μητέρα του έχει έναν τρομερό έρωτα για το γιο της. Που παντρεύτηκε και της στοίχισε όπως λέει χαρακτηριστικά. Για τις πρώην του που είχαν εμμονή μαζί του και ότι μία πρώην του Μάνου έβαλε άνθρωπο να της αρπάξει την Τζωρτζίνα μέσα από το σπίτι.Τον απώθησε με ένα αποσμητικό σπρέι.

«Ο Μάνος ήταν προστατευτικός ακόμα μέχρι τώρα πριν με συλλάβουν. Πάντα έπαιρνε το μέρος μου παντού. Τώρα μόνο λέει ότι σκότωσα το παιδί. Δεν θέλει να έχουμε επικοινωνία. Νιώθω αδικία γιατί επειδή τον ξέρω ξέρω ότι δεν το πιστεύει, έχει επηρεαστεί από τα κανάλια. Δεν το περίμενα να αντιδράσει έτσι.

Για τον θάνατο της Μαλένας και την αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη αναφέρει «δεν στεναχωριόταν, δεν έκλαιγε, δεν την ανέφερε, δεν ήταν θλιμμένος. Σκεφτόμουν ότι ήταν αναίσθητος. Με θύμωνε και του το έλεγα άπειρες φορές αυτό και εκείνος μου απαντούσε ότι το διαχειρίζεται ο καθένας με το δικό του τρόπο.

Κοιτούσα να το σεβαστώ αυτό ο Μάνος θεωρούσε ότι επειδή είχε μείνει η Τζωρτζίνα πίσω έπρεπε να μείνει δυνατός για εκείνη…», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Ζωή και θάνατος μαζί αδιαφοροποίητα. Το είναι και το ήταν έφτιαξαν μία ενιαία λέξη μπερδεμένη σαν και ο χρόνος το πριν και το τώρα να είναι αδιαροποίητα στον ψυχισμό της. Και ενώ εγώ της μιλούσα για τα ζωντανά παιδιά της εκείνη μιλούσε για τα νεκρά παιδιά της», καταλήγει η κλινική ψυχολόγος.

Comments are closed.


Recent Posts

Επίθεση αγνώστων στον σταθμό του μετρό Συγγρού-Φιξ

Δέκα άτομα επιτέθηκαν αργά χθες το βράδυ, στον σταθμό του μετρό Συγγρού-Φιξ και προκάλεσαν υλικές ζημιές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την…

3 λεπτά ago

Σούπερ Μάρκετ: Με αυξήσεις σε προϊόντα πρώτης ανάγκης μπήκε Οκτώβριος (λίστα)

Με αυξήσεις σε προϊόντα πρώτης ανάγκης έκανε ποδαρικό Οκτώβριος. Η αύξηση τιμών στις πρώτες ύλες και το τέλος της επιδότησης…

8 λεπτά ago

Το Κίεβο πανηγυρίζει για την ανακατάληψη της στρατηγικής σημασίας πόλης Λιμάν

Τα ουκρανικά στρατεύματα ανακοίνωσαν πως ανακατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Λιμάν στην κατεχόμενη ανατολική Ουκρανία, μια οδυνηρή ήττα για τους…

23 λεπτά ago

Συναγερμός στο μετρό- Άνθρωπος έπεσε στις ράγες

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική, που κλήθηκε να απεγκλωβίσει άνδρα περίπου 60 ετών, ο οποίος έπεσε στις ράγες της στάσης Ευαγγελισμός.…

24 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν αλλοδαπούς ομήρους σε διαμέρισμα-Συλλήψεις 3 ατόμων

Τρεις αλλοδαπούς κρατούσαν ομήρους σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τρία άτομα. Πρόκειται για 3 αλλοδαπούς ηλικίας 18, 17 και…

31 λεπτά ago

Viral-Blue Star Naxos: Η θεαματική μανούβρα του καπετάνιου στη Δονούσα

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένας εντυπωσιακό βίντεο από τη μανούβρα που έκανε ο καπετάνιος του Blue…

38 λεπτά ago