τα-μυστικά-των-stories-στο-facebook-πώς-φτιάχνον-479641
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.05.2018 | 19:58

Τα μυστικά των «Stories» στο Facebook –Πώς φτιάχνονται και ποιοι τα βλέπουν

Στο επάνω μέρος του παραθύρου της εφαρμογής σας, υπάρχει το εικονίδιο Direct και δίπλα το Your Story [Η ιστορία σας]. Εάν πατήσετε πάνω του, θα ανοίξει η λειτουργία της κάμερας στο smartphone ή το tablet σας.

Από εκεί μπορείτε να τραβήξετε μία φωτογραφία για να την ανεβάσετε στην ιστορία σας, ή να χρησιμοποιήσετε μία από την εσωτερική μνήμη και τις αποθηκευμένες εικόνες σας. Με την ίδια λογική μπορείτε να ανεβάσετε στην ιστορία σας ένα βίντεο,το οποίο προκύπτει εάν κρατήσετε πατημένο το κεντρικό κουμπί καταγραφής εικόνας. Με το απλό πάτημα γίνεται λήψη μίας απλής φωτογραφίας.

Η προσθήκη εικόνων και βίντεο χωρίς μερικά εφέ δεν θα είχε νόημα. Έτσι, το Facebook έχει μεριμνήσει ώστε να μπορείτε να εμπλουτίσετε με διάφορους τρόπους την ιστορία σας.

Από τη στιγμή που επιλέγεις να καταχωρηθεί σαν ιστορία σου, έχε υπόψη σου ότι οι υπόλοιποι φίλοι σου στο Messenger, θα μπορούν να τη δουν μέσα στις επόμενες 24 ώρες από τη στιγμή που την έστειλες. Μετά; Εξαφανίζεται όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα Stories των άλλων social media.

Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου της ιστορίας σας:

Αφού τραβήξετε τη φωτογραφία ή το βίντεό σας, πατήστε  για να επιλέξετε το κοινό σας.

Πατήστε το  δίπλα στην ιστορία σας.

Επιλέξτε σε ποιο κοινό θέλετε να κοινοποιήσετε την ιστορία σας:

Δημόσια: Οι φίλοι σας από το Facebook, οι ακόλουθοί σας και τα άτομα με τα οποία έχετε συνομιλήσει στο Messenger θα βλέπουν τις ιστορίες σας. Θα μπορούν να δουν την ιστορία σας όλοι όσοι σας ακολουθούν, αλλά θα μπορούν να απαντήσουν μόνο τα άτομα με τα οποία είστε φίλοι.

Φίλοι και συνδέσεις: Οι φίλοι σας από το Facebook και οι συνδέσεις σας στο Messenger θα βλέπουν τις ιστορίες σας.

Μόνο φίλοι: Μόνο οι φίλοι σας από το Facebook θα βλέπουν την ιστορία σας στο Facebook και στην εφαρμογή Messenger. Οι επαφές σας στο Messenger δεν θα βλέπουν την ιστορία σας.

Προσαρμογή: Μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένα άτομα που θα μπορούν να βλέπουν τις ιστορίες σας.

Αν επιλέξετε Φίλοι και συνδέσεις ή Μόνο φίλοι, μπορείτε επίσης να πατήσετε Κρύψτε την ιστορία σας από για να επιλέξετε συγκεκριμένα άτομα τα οποία δεν θέλετε να βλέπουν τις ιστορίες σας. Σημειώστε ότι αν έχετε επιλέξει τη ρύθμιση απορρήτου Δημόσια ή Προσαρμογή για το κοινό, η παραπάνω επιλογή δεν θα είναι διαθέσιμη. Επίσης, αν έχετε προσθέσει κάποιον στη λίστα περιορισμένων, δεν θα μπορεί να δει την ιστορία σας.