τα-αποκαλυπτήρια-του-αγάλματος-του-μ-α-618166
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.04.2019 | 11:37

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας (φωτο)

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που ο δήμος Αθηναίων τοποθέτησε στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Αμαλίας, απέναντι από αυτό του Λόρδου Βύρωνα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί.

Το έργο του γλύπτη Γιάννη Παππά (αποδήμησε το 2015), του οποίου πολλά έργα έχουν πάρει τη θέση τους στο λεκανοπέδιο, όπως αυτό του Ελευθερίου Βενιζέλου στο πάρκο δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, τα αγάλματα των Βενιζέλου και Χαρίλαου Τρικούπη στη Βουλή και το Άγαλμα της Μητέρας, στην πλατεία Κοραή, πήρε πλέον τη θέση του στην «καρδιά» της ελληνικής πρωτεύουσας.

Η ύψους 3,5 μέτρων δημιουργία είχε δωρηθεί στον δήμο Αθηναίων, αλλά οι καθυστερήσεις απέτρεπαν την τοποθέτηση του στο δημόσιο χώρο μέχρι σήμερα. Έτσι, στεγαζόταν για πολλά χρόνια στο προαύλιο του εργαστηρίου του Γ. Παππά, που ανήκει στο Μουσείο Μπενάκη.

Ωστόσο, παρουσία του δημάρχου της Αθήνας, Γιώργου Καμίνη, ήρθε η ώρα του να μπει σε ένα σημείο της πόλης όπου θα αποτελεί ατραξιόν τόσο για τους κατοίκους της πρωτεύουσας όσο και για τους επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Δείτε τις φωτογραφίες από τα αποκαλυπτήρια: