τ-αρνιακός-καιρός-δυστυχώς-για-την-ε-931191
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.08.2021 | 20:11

Τ. Αρνιακός-καιρός: «Δυστυχώς» για την Εύβοια, λίγες ελπίδες

Μέχρι την Τετάρτη θα ολοκληρωθεί αυτό το «κύμα» καύσωνα, όπως προέβλεψε ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός. Όπως είπε, ο καιρός θα είναι αίθριος τις επόμενες ημέρες με κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις ή καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στα βόρεια.

Ο Τ. Αρνιακός, κληθείς να σχολιάσει κάποιες ελπίδες βροχής για την Εύβοια, είπε ότι κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν φαίνεται στον ορίζοντα, ωστόσο υπάρχει μια «ανοιχτή» πρόβλεψη με συννεφιά για μετά την Τετάρτη, με παράλληλη πτώση θερμοκρασίας και ανέμους που θα είναι έως 5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Για την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φθάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 24 έως 38-39 βαθμούς Κελσίου, στα παραθαλάσσια τμήματα 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς, το απόγευμα νότιοι, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη  αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 21 έως 39-40 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, βαθμιαία δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 και στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 41-42 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και στα νησιά του Ιονίου από 25 έως 38-40 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 41-42 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη τοπικά έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι και κυρίως στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα την ημέρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 με 41 βαθμούς και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την Στερεά τους 42 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 32 με 34 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιά τους 36 βαθμούς Κελσίου.