συσκέψεις-στο-star-ποιοι-φταίνε-για-το-φιά-715642
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.12.2019 | 21:28

Συσκέψεις στο Star -Ποιοι φταίνε για το φιάσκο στον τελικό του GNTM 2

Σε τεχνικά προβλήματα λόγω μαζικής συμμετοχής του κοινού οφείλεται το φιάσκο με την ψηφοφορία στον τελικό του του GNTM 2, όπως ανακοίνωσε το Star.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Star, μιλώντας στο ethnos.gr, παραδέχτηκε το λάθος και έκανε λόγο για «αστοχία» και για λάθος χειρισμό, ενώ υπάρχει έντονη ενόχληση στο κανάλι. Ωστόσο, η ευθύνη αποδίδεται στην εταιρεία που είχε αναλάβει τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Το κανάλι εξ αρχής επέλεξε να γίνει η ψηφοφορία διαδικτυακά, γι’ αυτό και άνοιξε μια διαδικτυακή πλατφόρμα μέσω της Megaphone. Πρόκειται για μία μεγάλη αμερικανική εταιρεία, η οποία έχει ξανασυνεργαστεί με τον σταθμό και τους διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα απολύτως κανένα πρόβλημα.

Είκοσι λεπτά πριν από το live, διαβεβαίωσε τα στελέχη ότι όλα είναι εντάξει για να ξεκινήσει η ψηφοφορία του κοινού για την ανάδειξη της νικήτριας του GNTM 2. Έτσι, η Βίκυ Καγιά δίνει το οκ στους τηλεθεατές για να ξεκινήσουν να ψηφίζουν, μέσα σε ένα λεπτό. Από εκείνο στο σημείο και μετά άρχισαν να παρατηρούνται προβλήματα, λόγω της μαζικής συμμετοχής του κοινού.

Κάποια στιγμή, η Βίκυ Καγιά ειδοποιείται μέσω του ακουστικού από το κοντρόλ ότι υπήρχε πρόβλημα, γιατί είχε «παγώσει» η εικόνα που είχε δώσει η εταιρεία στο κοντρόλ, την ώρα που οι συμμετοχές είχαν φτάσει τις 360.000.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του Star έχει ζητήσει από την εταιρεία να καταθέσει γραπτώς τους λόγους που συνέβη αυτό, ενώ νωρίτερα υπήρχε η διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάποιο τεχνικό πρόβλημα, όπως είχε συμβεί και στον περσινό κύκλο του GNTM. Όπως αναφέρει το ethnos.gr, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του Star, η συγκεκριμένη εταιρεία έχει διοργανώσει ψηφοφορίες που έχουν φθάσει τις 3.000.000 συμμετοχές.

Τότε η διοίκηση του Star αποφάσισε η νίκη να μοιραστεί ανάμεσα σε Κάτια και Αννα-Μαρία, που είχαν έρθει πρώτες στις προτιμήσεις των κριτών, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στο τηλεοπτικό κοινό, το οποίο ζητά να γίνει ξανά ψηφοφορία. Αμέσως δε, υπήρξε επικοινωνία και με τους χορηγούς ώστε το έπαθλο να μη μοιραστεί, αλλά να δοθεί επί δύο στις νικήτριες.

Στην ερώτηση του ethnos.gr γιατί η ανθοδέσμη και το book του συμβολαίου κατέληξε στα χέρια της Κάτιας, η πηγή του Star έκανε επίσης λόγο «για άστοχο αλλά τυχαίο γεγονός».

Στο κανάλι από το πρωί υπάρχουν συνεχείς συσκέψεις για το θέμα, καθώς τα ανώτερα στελέχη του σταθμού σαφώς αποδέχονται πως η εξέλιξη της ψηφοφορίας στον τελικό του GNTM 2 εξέθεσε το κανάλι. Ομως απορρίπτουν κατηγορηματικά τα περί στημένου διαγωνισμού.