Συνήγορος του Πολίτη: Αυτοδίκαιη άρση παρακράτησης κυριότητας οχημάτων - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
15
Αύγουστος
Back

Συνήγορος του Πολίτη: Αυτοδίκαιη άρση παρακράτησης κυριότητας οχημάτων

Ο Συνήγορος του Πολίτη, με ανακοίνωση του, εκφράζει την ικανοποίησή του για την, κατόπιν σχετικής παρέμβασής του, θέσπιση της δυνατότητας μεταβίβασης οχημάτων ιδιωτικής χρήσης στις περιπτώσεις παρακράτησης κυριότητας από τον πωλητή.

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 50 του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου 4784/2021 (ΦΕΚ Α 40/16.03.2021), είναι πλέον δυνατό οι ιδιοκτήτες οχημάτων ιδιωτικής χρήσης των κατηγοριών Μ1, Μ2, Μ3, Ν1 και μοτοσυκλετών, η κυριότητα των οποίων κρατούνταν από τον πωλητή, να προβαίνουν στη μεταβίβασή τους μετά την παρέλευση επτά (7) ετών από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας κυκλοφορίας, στην οποία αυτή έχει καταγραφεί.

Ο Συνήγορος χαιρετίζει τη συγκεκριμένη πρόσφατη ρύθμιση. Ωστόσο, επαναφέρει το αίτημα διεύρυνσης της δυνατότητας της αυτοδίκαιης άρσης παρακράτησης κυριότητας των ανωτέρω οχημάτων ιδιωτικής χρήσης και στις περιπτώσεις οριστικής διαγραφής αυτών.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!