συνελήφθησαν-δύο-άτομα-με-67-κιλά-κάνναβ-1050465
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.03.2023 | 13:52

Συνελήφθησαν δύο άτομα με 67 κιλά κάνναβης

Τη διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης που είχε εισαχθεί από την Αλβανία και θα απέφερε 167.450 ευρώ στους διακινητές απέτρεψαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, όταν εντόπισαν ένα αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα στην Ηγουμενίτσα, το μεσημέρι του Σαββάτου, το ακινητοποίησαν και πέρασαν χειροπέδες στον 52χρονο Έλληνα οδηγό.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου 45 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 66 κιλών και 980 γραμμαρίων. Στην κατοχή του μεταφορέα, που είχε ξεκινήσει την ίδια ημέρα από περιοχή της Αθήνας για να παραλάβει τα ναρκωτικά, κατασχέθηκαν ακόμη 2,2 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή «βράχου», σύνεργα για τη χρήση ηρωίνης,100 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και το όχημα, ιδιοκτησίας ενός 81χρονου Έλληνα ο οποίος κατηγορείται ότι είχε οργανώσει την παραλαβή και τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Μάλιστα, ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είχε το θράσος να πάει το ίδιο βράδυ στην Ασφάλεια Περιστερίου, για να υποβάλει ψευδή καταγγελία για κλοπή του οχήματός του και, φυσικά, συνελήφθη. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν 29,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και δύο τρίφτες κάνναβης.

Σε βάρος των δυο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή, κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν.