Συνελήφθησαν δύο άτομα για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου

Στη σύλληψη 2 ατόμων, καθώς και στον σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος άλλων 4 ατόμων, για παιδική πορνογραφία, προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ευρύτερης διεθνής αστυνομικής συνεργασίας, που αποσκοπεί στην πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας.

Πώς λειτουργούσαν οι δράστες

Οι δράστες, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν εντός της ελληνικής Επικράτειας, έβρισκαν το υλικό των ανήλικων θυμάτων τους από διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες και τις «ανέβαζαν» στο διαδίκτυο.

Τι βρέθηκε στην κατοχή τους

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 15 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 4 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και φoρητό μέσο αποθήκευσης (usb), ενώ από την ψηφιακή έρευνα που διεξήχθη βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων.

Με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν εις βάρος των συλληφθέντων, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, γεγονός που τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΥΛΛΗΨΗ, ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ, ΗΜΕΔΑΠΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]