συνελήφθη-μέλος-του-ρουβίκωνα-για-την-484273
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.05.2018 | 17:29

Συνελήφθη μέλος του Ρουβίκωνα για την εισβολή στο συμβολαιογραφείο

Στη σύλληψη ενός εκ των τεσσάρων μελών του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής σε συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Στην επίθεση μετείχαν συνολικά επτά άτομα: Οι τρεις έμειναν έξω από το συμβολαιογραφείο στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ακαδημίας, και οι άλλοι τέσσερις εισέβαλαν και προχώρησαν σε βανδαλισμούς με βαριοπούλες. Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς είναι ηλικίας 19 ετών.

Υπενθυμίζεται, ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα, στις 10 το πρωί της Παρασκευής εισέβαλαν σε συμβολαιογραφείο που βρίσκεται στον 7ο όροφο σε κτήριο στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ακαδημίας και προκάλεσαν φθορές. Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι αποχώρησαν ανενόχλητοι, καθώς δεν έγινε ούτε προσαγωγή, ούτε σύλληψη.

Σε ένα ασυνήθιστα σύντομο κείμενο τα μέλη της ομάδας υποστηρίζουν ότι η επίθεση στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο έγινε γιατί η συμβολαιογράφος «συμμετέχει σε πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτων κατοικιών».

«Όσοι συμμετέχουν σε διαδικασίες εξώσεων, κατασχέσεων και πλειστηριασμών των λαικών κατοικιών θα βιώνουνε και την αντίδραση των από τα κάτω» απειλούν τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Στο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα τα μέλη της αναρχικής ομάδας φαίνονται οι κουκουλοφόροι να τα κάνουν γυαλιά-καρφιά με βαριοπούλες στα χέρια να απειλούν να μην καλέσει κανείς την αστυνομία ενώ έντρομοι οι υπάλληλοι τρέχουν να προφυλαχθούν.