συνελήφθη-καθηγήτρια-στη-μυτιλήνη-558944
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.03.2021 | 14:00

Συνελήφθη καθηγήτρια στη Μυτιλήνη

 Συνελήφθη καθηγήτρια στη Μυτιλήνη

Απίστευτη εξέλιξη στην υπόθεση της καθηγήτριας η οποία αρνείται να φορέσει μάσκα μέσα στις σχολικές αίθουσες παρα τις οχλήσεις από τους ανωτέρους της.

Ο εισαγγελέας μετά την μήνυση που παρέλαβε από τον Δ/ντη του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης ζήτησε από την αστυνομία να συλληφθεί, με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Μάλιστα η καθηγήτρια συνελήφθη έξω από το γυμνάσιο την Δευτέρα το μεσημέρι.

Να σημειωθεί πως το 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την αστυνομική Δ/νση Λέσβου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πέρα από τον Δ/ντη του σχολείου καταθέσεις έδωσαν και συνάδελφοι της εν λόγο καθηγήτρια από όλα τα σχολεία που εργάζεται, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι σε όλα τα σχολεία όπου υπηρετεί η καθηγήτρια δεν φοράει μάσκα μέσα και έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας, ενώ ενθαρρύνει τους μαθητές της να κάνουν το ίδιο, όπως επίσης ότι αρνείται να ανοίξει τα παράθυρα της τάξης όπως πρέπει σύμφωνα με τις εντολές του Υπουργείου Παιδείας να πράξει.

Η καθηγήτρια αρνήτρια της μάσκας αφέθηκε ελεύθερη το βράδυ της Δευτέρας με εντολή Εισαγγελέα ενώ θα δικαστεί σε τακτική δικάσιμο με την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσία περί διάδοσης ασθενειών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει διαταχθεί σε βάρος της Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Οι εκπρόσωποι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υποστηρίζουν ότι έφτασαν στον εισαγγελέα, αφού οι επιπλήξεις τους δεν έπιασαν τόπο.

Η καθηγήτρια έχει δεχθεί παρατηρήσεις σε έντονο ύφος από το Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου αλλά και άλλους Διευθυντές Σχολείων όπου διδάσκει προκειμένου να συμπληρώσει το ωράριο της. Επίσης παρατηρήσεις έχει δεχθεί και από τον Προϊστάμενο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τίμο Θεοφανέλλη.

Η καθηγήτρια από την Μυτιλήνη είχε μιλήσει αποκλειστικά στην εκπομπή Live News του Mega και επιχείρησε να εξηγήσει για ποιους λόγους δεν ακολουθεί τους υγειονομικούς κανόνες.

«Πολλοί άνθρωποι γύρω μου, έχουν πρόβλημα, δυσφορούν με τη μάσκα, αλλά κι εγώ προσωπικά, με έπιανε κρίση πανικού κάθε φορά που τη φορούσα. Ειδικά στην ιδέα ότι θα πρέπει να κάνω με αυτό τον τρόπο μάθημα. Φορώ τη μάσκα αλλά πάντα, όσο την ανέχομαι. Δεν νομίζω να συμφέρει κανέναν να παθαίνω κρίση πανικού μέσα στην τάξη, να μην μπορώ να μιλήσω. Τα παιδιά δεν τα πίεσα ποτέ, μπήκα μέσα στην τάξη και τα είδα όλα τρομοκρατημένα και τους λέω «παιδιά, υπάρχουν κάποιοι που δεν την ανέχονται;». Μου είπαν πάρα πολλά παιδιά δεν την ανέχονται. «Εγώ παιδιά δεν μπορώ», λέω «να κάνω τον χωροφύλακα. Όποιος δεν μπορεί…» είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες στην εκπομπή Live News

«Αυτό που νιώθουμε είναι οι απειλές. Δεν νοιώθουμε ότι κινδυνεύουμε από τον ιό. Αισθανόμαστε ότι κινδυνεύουμε αν δεν υπακούσουμε. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό όμως. Στον συνάνθρωπό σου, όταν δεν αισθάνεται καλά, του προσφέρεις ένα ποτήρι νερό. Δεν του λες «δεν υπακούς επειδή παθαίνεις κρίσεις πανικού». Αυτό είναι τρελό! Την φορώ, όποτε όμως, αισθάνομαι δυσφορία, την κατεβάζω» τόνισε.