Συνελήφθη καπετάνιος για ρήγμα 20 εκατοστών στο πλοίο που κυβερνούσε

Στη σύλληψη του πλοιάρχου του Φ/Γ πλοίου «ΝΑΦΤΟΣΕΜΕΝΤ ΙΙΙ» Ν.Π. 12422, προέβησαν την Κυριακή ανδρες του Λιμεναρχείου Ρόδου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν καταγγελίας που δέχθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και κατόπιν έκτακτης επιθεώρησης από αρμόδιους επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Ρόδου στο ανωτέρω πλοίο, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρήγματος στην πρωραία δεξαμενή ζυγοστάθμισης (forepeak) στο ακρότατο σημείο της πλώρης 30 εκατοστά περίπου πάνω από την ίσαλο γραμμή, διαστάσεων 20 εκατοστών περίπου και στρέβλωση της μεταλλικής κατασκευής του πλοίου και του εσωτερικού νομέως.

Δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΝΑΦΤΟΣΕΜΕΝΤ ΙΙΙ» μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον αρμόδιο νηογνώμονα, ενώ κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΥΛΛΗΨΗ, ΡΗΓΜΑ, ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ, ΠΛΟΙΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!