συνέλαβαν-τον-ιερέα-στο-ρέθυμνο-που-έκ-755911
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.09.2020 | 11:21

Συνέλαβαν τον ιερέα στο Ρέθυμνο που έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί ο ιερέας από το Ρέθυμνο, ο οποίος πήγε σε νηπιαγωγείο να τελέσει τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς κι αντί να περιοριστεί στις ευχές, έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας.

Μαινόμενος και δια μικροφώνου, ο παπάς καλούσε τους παρευρισκόμενους γονείς, νηπιαγωγούς και παιδιά να αντισταθούν στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας και οι παραινέσεις του καταγράφηκαν σε βίντεο κι έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Μάλιστα τους συμβούλεψε να απευθυνθούν στο φυσικό δικαστήριο αν κάποιος αστυνομικός τους επιβάλλει πρόστιμο επειδή δεν φοράνε μάσκα, διότι η χρήση της είναι αντισυνταγματική.

Μπροστα σε αυτά τα πρωτοφανή και απαράδεκτα το εκπαιδευτικό προσωπικό του νηπιαγωγείου και οι γονείς των παιδιών προσπάθησαν τον σταματήσουν λέγοντας του ότι «εδώ είναι σχολείο και δεν έχετε δικαίωμα να κάνετε κατήχηση».

Ωστόσο ο ιερέας δήλωσε ότι θα πάει στα σπίτια όσων θέλουν για να τους εξηγήσει σε τι… πλάνη έχουν πέσει. Παράλληλα, εξοργισμένος άρχισε να επιτίθεται σε γονείς λέγοντας πως είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και διαδηλώνουν υπέρ του Παύλου Φύσσα, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και των ομοφυλόφιλων αλλά όχι για τις μάσκες.

Τελικά, σήμερα το πρωί, ο ιερέας οδηγήθηκε στο τμήμα, καθώς οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και ακολούθησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες προχωρώντας στη σύλληψή του.