συνέλαβαν-11-ρομά-για-το-αιματηρό-επεισό-657370
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.07.2019 | 10:34

Συνέλαβαν 11 Ρομά για το αιματηρό επεισόδιο στο Ναύπλιο

Η τεράστια κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας για το μακελειό που προκάλεσαν Ρομά έξω από το Εργατικό Κέντρο στο Ναύπλιο κατά την διάρκεια του διανομής τροφίμων το μεσημέρι της Δευτέρας, οδήγησε στη σύλληψη 11 ατόμων ενώ αναζητούνται και άλλοι.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν εννέα άνδρες ηλικίας 17 ως 48 και δύο γυναίκες 42 και 46 χρόνων, από τους οποίους ο 17χρονος φέρεται ότι τραυμάτισε με μαχαίρι έναν 28χρονο που επίσης συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος και ένας 26χρονος φέρεται ότι πυροβόλησε εναντίον μιας ανήλικης, χωρίς να την τραυματίσει! Γι’ αυτό, κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμπλοκή, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, απλή, βαριά και επικίνδυνη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά περίπτωση. Οι 11 δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ στην κατοχή τους κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι με λάμα μήκους δέκα εκατοστών, τέσσερα αυτοσχέδια ρόπαλα, δύο μεταλλικές βέργες και ένα βλήμα πυροβόλου όπλου.

Οι πρωτοφανούς αγριότητας συμπλοκές διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια δεκάδων κατοίκων και τουριστών στο κέντρο της πόλης, ενώ μια ομάδα Ρομά κινήθηκε στην επαρχιακή οδό Ναυπλίου- Άργους όπου πυροβόλησαν αρκετές φορές στο κατάστημα που διατηρεί ένας ομόφυλός τους.