συνεχίζει-ο-λαέρτης-βασιλείου-τα-πυρά-555061
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.11.2018 | 16:45

Συνεχίζει ο Λαέρτης Βασιλείου: Τα πυρά απαντήθηκαν με πυρά

«Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, εάν ένας πολίτης, κουβαλώντας ένα καλάσνικοφ, χωρίς να προκληθεί από τίποτα, αρχίζει και πυροβολεί εναντίον της Αστυνομίας, είναι χρέος αυτής να τον παρεμποδίσει, να τον συλλάβει, να τον καλέσει να παραδώσει τα όπλα […] Η έκκληση αυτή απαντήθηκε με πυρά και οι άνθρωποι απάντησαν με πυρά. Από εκεί και πέρα αυτά είναι θέματα με τα οποία ασχολούνται τα υπουργεία των δύο χωρών».

Τη θέση αυτή επανέλαβε ο σηκηνοθέτης και ηθοποιός Λαέρτης Βασιλείου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τις απόψεις που εξέφρασε για το ζήτημα του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην αλβανική τηλεόραση, απόψεις που προκάλεσαν αντιδράσεις στην Ελλάδα.

Ο κ. Βασιλείου εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 35χρονου, «σ’ αυτή την έρημη μάνα που κλαίει το παιδί της», ωστόσο επέμεινε στη θέση του ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας «έπεσε θύμα παραπλάνησης». «Τον παραπλανήσανε και χρησιμοποιήσανε στοιχεία τα οποία εγώ έχω καταδικάσει σε οποιαδήποτε πλευρά των συνόρων».

Εξήγησε, δε, ότι «εγώ απλά εξήγησα στην εκπομπή ότι την Ελλάδα δεν την εκπροσωπούν τα ακραία εθνικιστικά στοιχεία τα οποία προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν αυτή τη γέφυρα φιλίας», προσθέτοντας ότι «αποσταθεροποιητικά στοιχεία προσπαθούν κατά καιρούς να βάλουν “φυτίλια” στην ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών».

Μιλώντας, επίσης, για την κηδεία Κατσίφα, επανέλαβε ότι «κάποιοι προσπάθησαν να αμαυρώσουν τη μνήμη του εκλιπόντα».