συναυλία-αφιέρωμα-στον-μίκη-θεοδωρά-939619
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.09.2022 | 11:17

Συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στις φυλακές Ωρωπού – Επισκέψιμο και το κελί του

Με τίτλο της εκδήλωσης, τον στίχο του Μάνου Ελευθερίου, «Κοντά σας όλη μου η ζωή», από το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη «Επιστολή», η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει σήμερα, Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, – ημέρα κατά την οποία συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη – μεγάλη συναυλία στη μνήμη του. Η συναυλία που θα ξεκινήσει στις 20.00, θα γίνει στον χώρο των φυλακών Ωρωπού.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και θα παρευρεθεί ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συναυλία – αφιέρωμα θα συμμετέχουν, με αλφαβητική σειρά, οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Βιολέτα Ίκαρη, Δημήτρης Κανέλλος, Πολυξένη Καράκογλου, Μαριλίζα Λούντζη, Κώστας Τριανταφυλλίδης. Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Μανόλη Ανδρουλιδάκη. Θα παίξουν οι μουσικοί Γιώργος Κατσίκας, Περικλής Μαλακατές, Νίκος Παπαναστασίου, Στάθης Σαββίδης, Ορφέας Τσακτσίρας, Μαρίνα Τσοκάνη και ο ίδιος ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης, που θα έχει και τη διεύθυνση της ορχήστρας.

Τη μέρα της εκδήλωσης το ιστορικό κελί του Μίκη στις φυλακές του Ωρωπού θα είναι ανοιχτό από νωρίς (5 μ.μ.) για επισκέψεις του κοινού, όπως ενημερώνει το ΚΚΕ. Επιπλέον, στον χώρο θα εκτεθούν σειρά ντοκουμέντων του αντιδικτατορικού αγώνα από το Αρχείο του ΚΚΕ.

Πρόκειται για ανατυπώσεις από επιστολές κρατουμένων, αφίσες και τρικάκια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ της περιόδου της δικτατορίας, φωτογραφίες και ντοκουμέντα που συνδέονται με την εξέγερση του Πολυτεχνείου κ.ά. Οι ανατυπώσεις αυτές στη συνέχεια θα δωρισθούν από το κόμμα στον Δήμο Ωρωπού. Με σκοπό, να παραμείνουν και να αξιοποιηθούν στο χώρο με τον οποίο συνδέονται ιστορικά και να είναι προσβάσιμες στο κοινό.