συνάντηση-με-κικίλια-ζητούν-τα-κόμματ-688408
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.10.2019 | 15:48

Συνάντηση με Κικίλια ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το ΚΕΘΕΑ

Στη δημιουργία ενός κοινού πολιτικού και κοινωνικού μετώπου για την προάσπιση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ και τη διαφύλαξη της δημόσιας απεξάρτησης κατέληξε η σημερινή συνάντηση εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων στο ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ στην Αθήνα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση που απηύθυνε σε όλα τα πολιτικά κόμματα η διοίκηση και ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τον Σταμάτη Βαρδαρό, ο Τομεάρχης Υγείας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς,  ο  Παναγιώτης Κατηφές, επικεφαλής του Τμήματος του ΚΚΕ Κατά των Ναρκωτικών, και ο Υπεύθυνος Νεολαίας του ΜΕΡΑ 25 Δημήτρης Λιάπης.

Οι παρευρισκόμενοι, αφού εξέφρασαν, άλλη μια φορά, την αντίθεση  των κομμάτων τους στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, συμφώνησαν στην πρόταση του Ανδρέα Ξανθού για άμεση συνάντηση των εκπροσώπων όλων των κομμάτων με τον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις για την παρέμβαση στο ΚΕΘΕΑ και για τον γενικότερο σχεδιασμό του Υπουργείου στον ευαίσθητο τομέα της απεξάρτησης. Το αίτημα διατυπώθηκε, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό, και αναμένεται η απάντησή του.

Οι εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ ενημέρωσαν ότι ζήτησαν σήμερα συνάντηση με το Προεδρείο της Βουλής για το θέμα, ενώ την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου οι 14 Σύλλογοι Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ προγραμματίζουν κοινή συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα.