συναντήσεις-αρχηγού-της-ελασ-στο-πλαί-657962
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.11.2020 | 18:07

Συναντήσεις Αρχηγού της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, στο πλαίσιο δράσεων για την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών, συναντήθηκε με την πρόεδρο του Δικτύου SDG 17, Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη και τον Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της «Γέφυρα Α.Ε.», Γιάννη Φρέρη.

Οι εκπρόσωποι των δύο οργανισμών ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για συμβολική δράση, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Η «Γέφυρα Α.Ε.» θα περάσει το μήνυμα κατά της ενδοοικογενειακής βίας από τον ηλεκτρονικό πίνακα της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», ενώ παράλληλα θα προχωρήσει σε συμβολική φωταγώγησή της.

Το Δίκτυο SDG 17 θα συμβάλλει στη δράση με τη φωταγώγηση κτηρίων σε περισσότερους από 50 δήμους, σε ολόκληρη τη χώρα. Επίσης, η πρόεδρος του δικτύου κ. Σταυράκη-Πατούλη θα παρευρεθεί στη φωταγώγηση του Κέντρου Στήριξης κακοποιημένων γυναικών του Δήμου Ελευσίνας.

Στις συναντήσεις, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. εξήρε την πρωτοβουλία των φορέων για ευαισθητοποίηση των πολιτών στο κοινωνικό ζήτημα της βίας κατά των γυναικών.

Σε δήλωσή του ανέφερε:

«Η 25η Νοεμβρίου ως ημέρα σταθμός για την ύψωση ενός ηχηρού ΟΧΙ στην ενδοοικογενειακή βία και στις συνέπειες που αυτή έχει ατομικά και κοινωνικά, κατά τις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε, και ένα δυναμικό ΝΑΙ στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, βρίσκει την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε αγαστή συνεργασία και σε κοινό μέτωπο με φορείς, όπως η Περιφέρεια Αττικής, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., το Δίκτυο Πόλεων STG17, ο Δήμος Πειραιά, αλλά και η πλειονότητα των Δήμων της Επικράτειας. Έτσι, σήμερα μέσα από ένα πλέγμα κοινών δράσεων προβάλλουμε σθεναρά σε κάθε γυναίκα θύμα βίας το μήνυμα ΕΧΕΙΣ ΦΩΝΗ-ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ. Η Ελληνική Αστυνομία καθημερινά δίνει τη δική της μάχη, εγκύπτοντας με σεβασμό και επαγγελματισμό σε κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ή βίας κατά των γυναικών».