συναγερμός-στο-ελ-βενιζέλος-ύποπτο-587988
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.02.2019 | 15:56

Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»: Ύποπτο υγρό καθήλωσε ουκρανικό αεροσκάφος

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο των Σπάτων χθες το μεσημέρι, όταν κατά τον έλεγχο σε αεροσκάφος της Ukrainian Airlines εντοπίστηκε ουσία άγνωστης προέλευσης μέσα σε συσκευασία. Ως αποτέλεσμα, η πτήση ακυρώθηκε και έγινε εξονυχιστικός έλεγχος.

Δεκάδες συμπατριώτες μας επρόκειτο να πετάξουν χθες το μεσημέρι απευθείας για Κίεβο από Αθήνα με την πτήση PS 354 των Ουκρανικών αερογραμμών, όταν οι Αρχές του «Ελ. Βενιζέλος» ειδοποιήθηκαν για τον εντοπισμό υγρού άγνωστης προέλευσης μέσα στη καμπίνα του αεροπλάνου, κατά τη διάρκεια του τυπικού ελέγχου πριν την απογείωση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ukrainian Airlines, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής πτήση η εταιρία αποφάσισε να αναβάλει το προγραμματισμένο δρομολόγιο για την επόμενη μέρα, ενημερώνοντας σχετικά τους επιβάτες.

Ακολούθησε εξονυχιστικός έλεγχος από τις Ελληνικές Αρχές και το ύποπτο υγρό εστάλη προς ανάλυση για να διαπιστωθεί τελικά έπειτα από μερικές ώρες ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι ανησυχίας, όπως τουλάχιστον αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. Ωστόσο, σήμερα το δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί κανονικά με άλλο μεγαλύτερο αεροσκάφος με προγραμματισμένη ώρα τις 15.30.