συμβολαιογράφοι-ανεστάλησαν-οι-πλει-220478
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.06.2018 | 12:55

Συμβολαιογράφοι: Ανεστάλησαν οι πλειστηριασμοί που αναφέρει η Κίνηση Πολιτών

Ανεστάλησαν οι προγραμματισμένοι για σήμερα πλειστηριασμοί που αναφέρει η Κίνηση Πολιτών κατά των Πλειστηριασμών, επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι «οι πλειστηριασμοί στους οποίους αναφέρεται με ανακοίνωση της κίνηση πολιτών κατά των πλειστηριασμών και καλούν τους συμπολίτες μας σε κινητοποίηση σήμερα το μεσημέρι σε μία ακόμα προσπάθεια επικοινωνιακών εντυπώσεων έχουν ανασταλεί και δεν αφορούν σε καμία των περιπτώσεων πρώτη κατοικία».

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, δύο εκ των πλειστηριασμών στους οποίους αναφέρεται η εν λόγω κίνηση πολιτών και «ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν σε συμβολαιογραφείο στην περιοχή της Καποδιστρίου ανεστάλησαν μετά από υπαγωγή των οφειλετών στο δίχτυ προστασίας που προσφέρει ο σχετικός νόμος Κατσέλη». Επίσης, ο τρίτος πλειστηριασμός που επίσης αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση της κινητοποίηση αφορά αγροτεμάχιο στο Ωρωπό για οφειλές 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος επαναλαμβάνει ότι έχει δεσμευτεί ότι θα ενημερώνει με συνέπεια και εγκυρότητα τους πολίτες σχετικά με τη διαδικασία των πλειστηριασμών και τα σχετικά στοιχεία παρέχοντας ουσιαστικές υπηρεσίες στην κοινωνία αντικρούοντας επικοινωνιακά τεχνάσματα.