συμμορία-ανηλίκων-σπέρνει-τον-τρόμο-σ-872887
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.06.2022 | 17:16

Συμμορία ανηλίκων σπέρνει τον τρόμο στο Παγκράτι

Έναν 16χρονο, μέλος συμμορίας που τους τελευταίους μήνες είχε γίνει φόβος και τρόμος στο Παγκράτι, συνέλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών στη Γλυφάδα.

Μαζί με ακόμη δύο άτομα –που αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ.- και πάντα με την απειλή μαχαιριού, κατσαβιδιού, σουγιά και χρήση σωματικής βίας, προχωρούσαν σε ληστείες άλλων ανηλίκων στη μέση του δρόμου και ιδιαίτερα πέριξ της πλατείας Πλυτά. Σε βάρος του ανήλικου από την Αλβανία σχηματίστηκε δικογραφία για συμμορία, ληστείες από κοινού και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, αφού ταυτοποίησαν τον 16χρονο στη συνέχεια προχώρησαν στη σύλληψή του. Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκε περίπτωση ληστείας σε βάρος δύο 14χρονων ανήλικων ημεδαπών που έπεσαν θύματα της εγκληματικής δράσης της εν λόγω συμμορίας, το βράδυ της 8ης Φεβρουαρίου στην πλατεία Πλυτά στο Παγκράτι.

Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 16χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: σιδερένια ράβδος, σιδερένιο σφυρί, ελβετικός σουγιάς, κατσαβίδι, κουκούλα τύπου «full face», ζεύγος γαντιών με κοκάλινη επένδυση και κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.