σύλληψη-ρώσου-επιχειρηματία-στο-ελ-β-40876
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.03.2019 | 07:45

Σύλληψη Ρώσου επιχειρηματία στο «Ελ. Βενιζέλος» -Ξεκίνησε διπλωματικό θρίλερ

Ενα θρίλερ εξελίσσεται από την περασμένη Πέμπτη, μετά τη σύλληψη ενός Ρώσου επιχειρηματία στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οπως μεταδίδει το TASS, επικαλούμενο τον δικηγόρο του, ο Ρώσος ειδικός στα ενεργειακά, Yevgeny Kalinin, συνελήφθη στη χώρα μας μετά από αίτημα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιάννη Ραχιώτη, ο οποίος επισκέφθηκε τον πελάτη του στις φυλακές Κορυδαλλού, η σύλληψή του είναι παράνομη.

«Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να παραδεχθούν ότι η σύλληψη του Kalinin ήταν αδικαιολόγητη και παράνομη», δηλώνει.

Ο δικηγόρος είπε στο TASS, ότι ο πελάτης του έφτασε στην Αθήνα την Πέμπτη για επαγγελματικό ταξίδι και κρατήθηκε στο αεροδρόμιο. Την Παρασκευή, ο Εισαγγελέας τον έστειλε στις φυλακές Κορυδαλλού μέχρι να λάβει το αίτημα έκδοσης της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον Ραχιώτη, η υπόθεση είναι πολιτικά παρακινούμενη και στοχευμένη ενάντια στη Ρωσία.

Ο 52χρονος Ρώσος ταξίδευε στην Ελλάδα καθώς συνεργαζόταν με μεγάλες ελληνικές εταιρείες στον τομέα της ενέργειας. Η τελευταία του επίσκεψη, μάλιστα, ήταν στο πλαίσιο των συζητήσεων του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα σχετικά με την προσέλκυση των επενδύσεων.

Ο Kalinin φέρεται να κατηγορείται ότι εργαζόταν σε εταιρείες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του πρώην Ουκρανού προέδρου Βίκτωρ Γιανούκοβιτς.