σύλληψη-ενός-17χρονου-για-την-επίθεση-στ-1138531
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.03.2023 | 21:51

Σύλληψη ενός 17χρονου για την επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη

Ένας 17χρονος συνελήφθη στο Μαρούσι, από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας, για την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη. Από την Αστυνομία διαρρέουν πως έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά τρία άτομα και αναμένεται η σύλληψη και των άλλων δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 17χρονος φέρεται να είναι αυτός που βιντεοσκοπούσε την επίθεση, ωστόσο δεν έχει βρεθεί στο κινητό του κάποιο αρχείο. Οι Αρχές, ερευνούν το ενδεχόμενο να έχει σβήσει τα ίχνη του ή να έχει ένα δεύτερο κινητό τηλέφωνο. Η αστυνομία, προσπαθεί να ξετυλίξει το νήμα της επίθεσης κατά του Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και αν η συγκεκριμένη ομάδα έχει πρωταγωνιστήσει και σε άλλα επεισόδια.

Το κινητό του 17χρονού ελέγχεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και γίνεται άρση όλων των επαφών που είχε το προηγούμενο διάστημα, αλλά και τα μηνύματα που έχει ανταλλάξει είτε ως sms ή μέσω διαδικτυακών επαφών.

Πάντως ο Γιάνης Βαρουφάκης, σημείωσε με δήλωση του πως τα άτομα που του επιτέθηκαν δεν ήταν «αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος» αλλά «μπράβοι της νύχτας» που «επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΜΕΡΑ25 καλεί, ακόμα, να μην αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από την τραγωδία των Τεμπών, σημειώνοντας: «Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους.».