συλλήψεις-για-σεξουαλικά-εγκλήματα-σ-1186128
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.02.2024 | 13:13

Συλλήψεις για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων

Δύο άντρες συνελήφθησαν, δυνάμει ενταλμάτων, για γενετήσια εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Ειδικότερα, συνελήφθη στο πλαίσιο ελέγχου από περιπολούντες αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, μεσημβρινές ώρες της 4ης Φεβρουαρίου 2024, 54χρονος αλλοδαπός, διωκόμενος με ένταλμα για κατάχρηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα και οδηγήθηκε στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Είχε προηγηθεί το Νοέμβριο του 2023 αυτεπάγγελτη προανάκριση από την παραπάνω υπηρεσία κατόπιν καταγγελίας, σύμφωνα με την οποία ο 54χρονος σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο κατά το χρονικό διάστημα από το 2016 έως το Σεπτέμβριο του 2022 προέβη στις πράξεις σε βάρος ανήλικης.

Παράλληλα, συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 5ης Φεβρουαρίου 2024, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, 55χρονος Έλληνας που διώκονταν με ένταλμα για απόπειρα βιασμού κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου συμπληρώσαντος τα 14 έτη και μη συμπληρώσαντος, τελεσθείσα από οικείο, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από την ανωτέρω υπηρεσία κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, προέκυψε ότι ο 55χρονος διέπραξε τα παραπάνω αδικήματα σε βάρος δύο ανήλικων συγγενικών του προσώπων κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2014 έως το 2019.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Εκτελέσεων Αποφάσεων και Βουλευμάτων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.