Σύγκρουση ελικοπτέρων: Ποιος είναι ο Βρετανός πιλότος που… ξεγέλασε τον θάνατο
Την ώρα που η κοινωνία παραμένει μουδιασμένη από την πρωτοφανή τραγωδία με τα δύο μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου που σκοτώθηκαν, ενώ επιχειρούσαν στη μεγάλη φωτιά στην Ψάθα Βιλίων, στη δυτική Αττική, καθώς συγκρούστηκαν με άλλο ελικόπτερο, συγγενείς του Βρετανού πιλότου του δεύτερου εναέριου μέσου υποστηρίζουν πως εκείνος σώθηκε από θαύμα.
‘Miracle’ escape of helicopter pilot who crashed fighting Greek wildfires https://t.co/ZTk8IQEz0s via @thetimes
— Nino Brodin (@Orgetorix) August 4, 2026
Ο Άντριου Χάτσινσον επέβαινε στο ελικόπτερο που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση μέσα σε δασική έκταση και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες. Οι δύο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους επέβαιναν στο δεύτερο ελικόπτερο, το οποίο εξερράγη αμέσως μετά την πρόσκρουση.
Ο ίδιος ενημέρωσε την οικογένειά του ότι τόσο εκείνος όσο και ο Έλληνας συντονιστής της Πυροσβεστικής που επέβαινε μαζί του κατάφεραν να εγκαταλείψουν το ελικόπτερο λίγα δευτερόλεπτα πριν αυτό εκραγεί.
Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Times, θείος του 48χρονου πιλότου ανέφερε χαρακτηριστικά «Δεν υπάρχουν πολλοί πιλότοι που θα μπορούσαν να προσγειώσουν αυτό το ελικόπτερο χωρίς τους έλικες».
Kαι σημείωσε: «Κατάφερε να βγει εγκαίρως. Το τηλέφωνό του κάηκε όλο. Το άφησε πίσω του. Αυτός και ο αξιωματικός που ήταν μαζί του βγήκαν έξω λίγο πριν εκραγεί το ελικόπτερο».
«Ήμουν μαζί του μια φορά όταν μάθαινε και έκανε αυτόματη περιστροφή [όπου ένα ελικόπτερο προσγειώνεται χωρίς ρεύμα]. Είπε, “Θα σβήσω απλώς τη μηχανή”. Είπα “Τι;” Και κατέβηκε και το προσγείωσε χωρίς μηχανή», εξομολογήθηκε ο συγγενής του κυβερνήτη.
«Πετάει ελικόπτερα εδώ και πολύ, πολύ καιρό. Είναι πολύ προσεκτικός τύπος. Ξέρει τι κάνει», τόνισε και ανέφερε: «Έχουν βάλει μερικές πλάκες και καρφίτσες στη σπονδυλική του στήλη. Νομίζω ότι θα τον φέρουν σπίτι σύντομα».
Ο Μάικλ ακόμα αποκάλυψε, ότι η οικογένεια του Άντριου ανησυχούσε για την ασφάλειά του όταν ανέλαβε τη δουλειά στην Ελλάδα και είναι τρομοκρατημένοι μετά τη δοκιμασία του περασμένου Σαββατοκύριακου: «Δεν άρεσε στην Ντον, το ότι ο Άντριου έκανε αυτή τη δουλειά». Τέλος ερωτηθείς αν η συντριβή αυτή θα ωθήσει τον Άντριου να σταματήσει εντελώς να πετάει, ο Μάικλ απάντησε: «Όχι. Δεν θα σταματήσει. Τίποτα δεν θα μπορούσε να τον κάνει να σταματήσει».
Στο δημοσίευμά τους, οι Times του Λονδίνου έγραψαν για το τραγικό δυστύχημα: «Σοκαριστικά πλάνα φαίνεται να δείχνουν ένα ελικόπτερο Bell να ανεβαίνει κάτω από ένα άλλο πριν χτυπήσει τα πτερύγια του έλικά του. Το ελικόπτερο που ανέβαινε εξερράγη και μετατράπηκε σε πύρινη σφαίρα, ενώ αυτό που αιωρούνταν από πάνω κατέβηκε γρήγορα προς τα κάτω».
Προτεινόμενα άρθρα
15.08.2026 | 19:00
15.08.2026 | 12:00






