συγκλονιστικές-μαρτυρίες-έχασε-τον-ε-514418
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.07.2018 | 17:00

Συγκλονιστικές μαρτυρίες: Έχασε τον εγγονό της και η κόρη της χαροπαλεύει στο νοσοκομείο

Η εφημερίδα Guardian παρουσιάζει προσωπικές ιστορίες κατοίκων από τις πληγείσες περιοχές, οι οποίοι νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό και περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο τον τρόμο και την αγωνία να γλιτώσουν από τις φλόγες.

“O πόνος, όλοι πονάμε αλλά κανείς δεν θα το μάθει” είπε η 67χρονη Μαρία Διονυσιώτη στην ανταποκρίτρια της εφημερίδα Helena Smith. Η γυναίκα έχασε το εγγονάκι της, μόλις έξι μηνών, δύο ξαδέλφια της, τα παιδιά των ξαδελφιών της και όλα τα υπάρχοντά της. Ενώ, η κόρη της Μαργαρίτα δίνει μάχη για τη ζωή της στο νοσοκομείο.

“Ο εγγονός μου ήταν μόλις έξι μηνών, δεν τον είχαμε βαπτίσει καν. Πέθανε στα χέρια της Μαργαρίτας και η ίδια νοσηλεύεται στην εντατική. Τους βρήκαμε και τους δύο στη θάλασσα πέντε ώρες μετά την πυρκαγιά στο Μάτι” ανέφερε. “Ο Θεός δεν μας έχει δώσει τις λέξεις για να περιγράψουμε τέτοια πράγματα” είπε η 67χρονη, η οποία κατάφερε να ζήσει, επειδή βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας μαζί με τον σύζυγό της.

“Το σπίτι μου κάηκε, το σπίτι της κόρης μου έγινε στάχτες, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα. Η κόρη του ξαδέλφου μου του Γρηγόρη, ήταν το 13χρονο κορίτσι που πήδηξε στον γκρεμό. Ο άλλος ξάδελφος μου, ο Μιχάλης πέθανε στο αυτοκίνητό του με την κόρη και τη γυναίκα του. Πολλά μέλη της οικογένειας μου είναι αγνοούμενοι. Πείτε μου, υπάρχουν λόγια για να το περιγράψεις; Μπορεί η ανθρώπινη ψυχή να αντέξει τέτοια πράγματα;”.

Πληροφορίες: Guradian/enikos.gr